Vyras nedrįso ir nenorėjo žudyti savo dukros. Tikėjosi, kad nunešęs ją į turgų ir ten palikęs, suteiks šansą išgyventi. Vylėsi, kad kas nors kūdikį priglaus, jo pagailės. Bet vilties buvo maža. Mažai kas norėjo vaikų, o juo labiau – mergaičių. 

Po poros dienų naujagimė mergaitė mirė išsekinta saulės, troškulio bei vienatvės. Niekam jos neprisireikė, kaip ir milijonų kitų mergaičių.

Tai – istorija viena iš daugelio. Begalės naujagimių ir net ūgtelėjusių mergaičių buvo apleistos, išmestos, nužudytos arba, jei pasisekdavo, atiduotos arba parduotos įvaikinti į užsienį, daugiausiai JAV. 

Liu Chunsan, ūkininkas iš pietų Kinijos, įmetė savo keturmetę dukterį į šulinį, tikėdamasis, kad jiedu su žmona gaus leidimą bandyti susilaukti vaiko dar kartą. Taip vylėsi užsitikrinti pagalbą senatvėje, nes dukros buvo suvokiamos kaip nevertingos, prarandamos prekės, atitenkančios būsimojo vyro šeimai. 

Tokia buvo vieno vaiko politikos Kinijoje kaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)