„Varžovai – stiprūs, atletiški. Visi žaidėjai, išskyrus vieną, yra juodaodžiai, todėl labai atletiški. Komanda agresyviai ginasi, greitai puola ir gerai pataiko tolimus metimus. Tačiau gerai tai, kad jie žaidžia nelabai stabiliai. Tikimės, kad rungtynės su mumis jiems nebus pačios geriausios“, – prieš startą Europos taurės turnyre kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Paklaustas, kokie tikslai komandai iškelti Europos taurės turnyre, strategas teigė, kad siekiamybė yra patekti į kitą etapą ir nužingsniuoti kuo toliau.

„Todėl labai svarbu laimėti visas rungtynes namuose, bet ir to gali neužtekti. Kažkurias rungtynes reikės laimėti ir išvykoje. Turime padaryti viską, kad išeitume į kitą etapą, nors tai ir nebus lengva, nes komandos mūsų grupėje yra stiprios, turinčios tradicijas, iš krepšinio šalių“, – teigė K. Maksvytis.

„Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika vylėsi, kad startas Europos taurės turnyre bus paženklintas pergale. „Ta pirmoji pergalė yra labai svarbi“, – pabrėžė M. Mažeika.

„Neptūnui“ su Paryžiaus „Levallois“ ekipa dar nėra tekę susidurti, tačiau, anot kapitono, pavieniai ekipos žaidėjai klaipėdiečiams yra pažįstami.

Paklaustas, ar „Neptūną“ gali priskirti prie Europos taurės turnyro favoritų, komandos kapitonas buvo atsargus: „Mums dar daug ką reikia įrodyti. Žinoma, patirtis Eurolygoje yra svarbi, ji užgrūdino. Tačiau Europos taurės turnyro „Last 32“ etapas savo pajėgumu nelabai kuo skiriasi nuo Eurolygos“.

Neptūnas“ Europos taurės turnyro „Last 32“ etape kausis M grupėje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Paryžiaus „Levallois“ (Prancūzija) ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) komandomis.

Europos taurės „Last 32“ etapo kovos baigsis vasario 11-ąją. Į aštuntfinalį žengs pirmąsias dvi vietas kiekvienoje grupėje užėmusios ekipos.

Praėjusį sezoną „Neptūnas“ debiutavo Europos taurės turnyre. Savo grupėje jie iškovojo 4 pergales, patyrė šešis pralaimėjimus ir į kitą etapą nepateko.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)