Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė teigė, kad penktadienį pasirašė įsakymą, kuriame nurodoma šildymo sezoną nuo pirmadienio pradėti ikimokyklinėse ugdymo įstaigose.

Pradėti šildyti mokyklas esą poreikio nėra, nes prasideda moksleivių rudens atostogos.

„Kaip bebūtų keista, iš gyventojų dar nesulaukėme nė vieno prašymo pradėti šildymo sezono, todėl šis klausimas dar ir nebuvo svarstomas. Tačiau suprantame, kad butuose jau tikrai yra pakankamai šalta ir drėgna, todėl pirmadienį iš naujo įvertinsime orų prognozes, praėjusių trijų parų vidutinę temperatūrą ir tada nuspręsime, ką daryti“, - teigė J. Simonavičiūtė.

Ji pabrėžė, jog kol gyventojai savivaldybės neužvertė prašymais įjungti šildymą, esą reikia kantriai laukti, kada vidutinė trijų parų oro temperatūra bus mažesnė nei 10 laispnių šilumos. Higienos normoje numatyta, jog tada jau privalu pradėti šildymo sezoną.

„Tokios temperatūros dar nebuvo, todėl be gyventojų prašymų negalime savavališkai nuspręsti pradėti šildymo sezoną“, - paaiškino J. Simonavičiūtė.

Pernai Klaipėdoje šildymo sezonas buvo pradėtas spalio 15 dieną.
Centralizuotai šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ technikos direktorius Vilius Buinevičius teigė, jog šildymo sezoną galėtų pradėti nors ir šiandien, nes tam yra pasirengę.

Bendrovė šildymo sezono pradžios laukia ir todėl, kad galėtų tinkamai išbandyti naują pastatytą biokuro katilą. „Kol kas jis veikia gerai, tačiau dirba tik trečdaliu savo pajėgumų. Kai prasidės šildymo sezonas, jis veiks visu pajėgumu ir tada galėsime nustatyti, ar viskas gerai“, - teigė V. Buinevičius.

Biokuro katile pagaminama energija, kuri tiekiama gyventojams kaip šiluma, yra 2,5 karto pigesnė bei ta, kuri gaunama iš dujų.

Jas, beje, „Klaipėdos energija“ nuo kitų metų pradžios privalės pirkti iš naujojo Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo.

„Todėl dar net negalime prognozuoti, kokia bus šilumos kaina. Tačiau tikimės, kad ji tikrai bus mažesnė nei pernai“, - teigė V. Buinevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)