Pasak sinoptikės, penktadienis dar bus žiemiškas.

„Penktadienio dieną mūsų orus lems aukštesnio slėgio srities pakraštys. Diena bus debesuota, pragiedrulių sulauksime tik vietomis, daugiau ties pietvakariniais šalies rajonais bent trumpam turėtų pasirodyti saulė.

Pasnigs taip pat tik vietomis, daugiau tik tiek rytiniais ir šiauriniais šalies rajonais, vyraus negausus sniegas.

Pūs rytų, pietryčių krypties vėjas, jis bus vidutinio stiprumo 5–10 m/s greičiu. Įdienojus temperatūra laikysis neigiama ir svyruos tarp 3–8 laipsnių šalčio, šalčiausia bus ties šalies šiaurės rytiniais rajonais“, – Delfi sakė sinoptikė.

Pasak jos, bent mažų orų pokyčių sulauksime jau šeštadienį.

„Orai pamažu ims keistis. Naktis dar išliks sausesnė, pasnigti neturėtų, vyraus vidutinio stiprumo pietryčių, rytų krypties vėjas. Na, o temperatūra svyruos tarp 5–10 laipsnių šalčio, o šiauriniuose šalies rajonuose, pragiedrėjus dar pašals iki 11–13 laipsnių šalčio“, – teigė I. Daunoravičiūtė.

Šeštadienio dieną, pasak pašnekovės, iš vakarų artės atmosferos frontas, kuris į didesnę Lietuvos dalį atneš sniegą.

„Pasnigti turėtų didesnėje šalies dalyje, tačiau vyraus negausus sniegas. <...> Šeštadienio dieną laikysis šaltuką ir temperatūra svyruos tarp 2–7 laipsnių šalčio“, – pažymėjo sinoptikė.

Ji teigė, jog vėjas krypties nekeis, jis liks pietų, pietryčių krypties vidutinio stiprumo. Kiek stipresnis vėjas bus jaučiamas pajūryje, gūsiai gali siekti ir 14 m/s greitį.

Didesnėje šalies dalyje pasnigs ir sekmadienio naktį, vėl vyraus negausus sniegas. O sekmadienio dieną į šalį plūstelės šiltesnei oro masei, pradės įsivyrauti mišresni krituliai.

„Tad turėtų kristi ne tik sniegas, bet kai kur jau ir šlapdriba, daugiau ties vakariniais šalies rajonais. Su mišriais krituliais vietomis sulauksime ir lijundros, o keliuose gali būti slidu dėl plikledžio.

Vėjas krypties nekeis, liks pietryčių krypties, vidutinio stiprumo, o temperatūra bus švelnesnė.

Sekmadienio naktį pašals tik iki 2–7 laipsnių šalčio, o dieną temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos. Tad šilčiausia turėtų būti vakariniame šalies pakraštyje“, – kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Delfi sinoptikė sakė, kad kitos savaitės viduryje orai ims keistis, kadangi į šalį plūstelės vis šiltesnė oro masė.

„Tad jau įsivyraus mišresni krituliai, daugiau sniego, šlapdribos. O temperatūra naktimis svyruos apie nulį, savaitės viduryje jau ir virš nulio, dienomis taip pat bus gerokai šilčiau ir svyruos jau teigiama temperatūra“, – sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją