TAURAGĖ

Gruodžio 1 d. 18 val.

Tauragės pagrindinė eglė bus įžiebta Pilies aikštėje. Renginyje koncertuos grupė Biplan, vaikų programa pasirūpins šokio studija „Demo“.

Pati eglutė šiais metais bus karkasinė, spalvinga ir ryški, atliepianti turiningus ir įvairiaspalvius Tauragės metus. Kaip ir kiekvienais metais vaikus džiugins interaktyvus elementas – Kalėdų senelio paštas bus tiesiogiai sujungtas su puošmenomis ir įmetus laišką eglutė suspindės kita spalva.

Aikštės skvero medžius papuoš dekoracijos, ant Pilies bokštų nušvis unikali šviesų instaliacija. Gyventojus ir svečius kvies į Pilies kiemelį, kur bus galima pasigrožėti ąžuolu pavirtusiu Gintaro medžiu, simbolizuojančiu įprasmintus Kultūros sostinės metus.

Kalėdiniu laikotarpiu Tauragę puoš tradicinė eglučių alėja, kurią kasmet puošia rajono bendruomenės, įstaigos ir verslai; gruodžio 8-9 dienomis vaikus džiugins Kalėdų traukinukas.

KRETINGA

Gruodžio 2 d. 17 val.

Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė / Foto: Joe Black Photography

Antrus metus iš eilės Kretingoje bus puošiama natūrali žaliaskarė. Apie 12 metrų aukščio sidabrinę eglę miestui dovanojo kretingiškė Irena Bričkienė. Kretingos Kalėdų eglė iškilmingai sužibs pirmą gruodžio šeštadienį.

Kretingos miesto seniūnės Gintarės Liobikienės teigimu, dovanoti Kretingai pagrindinę miesto eglę buvo pakviesti visi rajono gyventojai. Iš viso pasiūlytos 7 eglės, iš kurių atrinkta prie I. Bričkienės namo Kretingoje, Šiaulių gatvėje augusi žaliaskarė.

„Eglė prie namo buvo pasodinta maždaug prie 27-erius metus, – pasakojo kretingiškė – Bendrai tąkart pasodinau dvi iš Klaipėdos parsivežtas mažas eglutes. Tačiau vieną iš jų prieš porą metų su šaknimis išvertė audra. Ar šiandien gaila atsisveikinti ir su antrąja? Ne, svarbu, kad papuošta suteiktų šventinio džiaugsmo visiems kretingiškiams“.

Iš I. Bričkienės kiemo į Rotušės aikštę atkeliavusi eglė bus puošiama iš 15 tūkst. lempučių sudaryta girlianda, LED blykstėmis bei 200 auksinės ir sidabrinės spalvų ritulio formos žaislų.

Kretingos rajono vicemerė Vilija Venckutė-Palaitienė pažymėjo, kad Kretinga šiemet pretenduoja tapti tikra Kalėdų eglučių sostine. Pasak jos, iš viso miesto viešosiose erdvėse sužibs dešimtys įvairiausių natūralių eglučių. Džiugias šventines emocijas kretingiškiams bei miesto svečiams dovanos ir visą šventinį laikotarpį veiksiantis Žėrinčių eglučių skveras.

Pagrindinės miesto Kalėdų eglės įžiebimo programos „Žėrinčios Kalėdos Kretingoje“ renginiai prasidės gruodžio 1 d. (penktadienį) ir tęsis iki gruodžio 3 d. (sekmadienio).

Tradiciškai šventinį savaitgalį Kretingoje vyks dvi kalėdinės mugės. Penktadienį ir šeštadienį M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje sušurmuliuos kalėdinė mugė „Įkvėpk! Kalėdos!“, o Rotušės aikštėje – kalėdinė mugė „Šiltos dovanos“.

Gruodžio 2 d. (šeštadienį) nuo 13.00 val. į pagrindinę miesto Vilniaus gatvę išvažiuos Kalėdų traukinukas. O 17.00 val. visi laukiami Rotušės aikštėje, kur kartu su Kalėdų seneliu, Liepa Mondeikaite ir Kretingos rajono kultūros centro kolektyvais bus įžiebta pagrindinė miesto
žaliaskarė. Kartu sužibs ir greta Rotušės aikštės esančiame skvere įrengtas unikalus Žėrinčių eglučių skveras, veiksiantis visą šventinį laikotarpį.

Gruodžio 3 d. (sekmadienį) 14.00 val. kretingiškiai ir miesto svečiai bus kviečiami sudalyvauti specialioje ekskursijoje „Kalėdų burtai Kretingoje“. Keliaudami po jaukiai apšviestą Kretingą, ekskursijos dalyviai susipažins su žymiausiais miesto objektais, sužinos kalėdines
tradicijas, vaišinsis kakava ir šventiniais karameliniais saldainiais, kurie, neabejotinai, primins tikrą vaikystės pasaką.

ROKIŠKIS

Gruodžio 1 d. 17.30 val.

Lietuvos Vyriausiasis Senelis Kalėda

Nepriklausomybės aikštėje, kur tradiciškai sužibs natūrali eglė, šį kartą dovanota šio rajono gyventojos. Ją įžiebs šventės šeimininkas Lietuvos Vyriausiasis Senelis Kalėda, pas rokiškėnus atkeliavęs lydimas kojūkininkų – nykštukų. Jau net vienuolikti metai, kai Rokiškio eglė ir Kalėda neatsiejami. O šis svarbus vizitas derinamas prieš metus.

Gerą nuotaiką kurs šou grupė „Trys draugai“, o mažuosius renginio dalyvius aikštėje pasitiks linksmieji personažai. Scenoje pasirodys Rokiškio kultūros centro vaikų pop grupė „Akoladė“, renginį vainikuos fejerverkai bei visų taip laukiamas šventinis stebuklas – bus įsižiebta eglė.

UTENA

Gruodžio 2 d.

Deivis ir Renata

Utena prie miesto eglės Utenos kultūros centro aikštėje kviečia gruodžio 2 d. Čia nuo 12 val. iki 19 val. vyks kalėdinė mugė. 15 val. numatytas šventės atidarymas, svečiai kviečiami pasiklausyti šventinio koncerto.

Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija prasidės 16.50 val., po jos nušvis šventiniai fejerverkai ir tęsis šventinis koncertas – svečius džiugins Deivis ir Renata bei Adrina.

Šventėje bus galima sutikti ir Kalėdų Senelį su palyda, įvairių kitų personažų, veiks karuselės, kalėdinio pašto skyrius, Kalėdų Senelio rezidencija. Kalėdinėse kavinukėse bus galima paragauti skanumynų ir susišildyti kava ar arbata.

BIRŠTONAS

Gruodžio 2 d. 17 val.

Gražiausių metų švenčių laukimas kurorte prasideda su šūkiu „Miško taku į Kalėdas Birštone“. Šventinę dieną miesto gatves nušvies tradicinis oreivių paradas, lankytojus sveikins Kalėdų Senelis, o šventę vainikuos DJ Jovani koncertas.

Šiais metais Birštonas taip pat grįžta prie tikrų kalėdinių tradicijų ir puošia natūralią eglę. Pagrindinė miesto eglė nebus vieniša – ją visame mieste sups spindinčių eglaičių miškeliai, kuriuose galėsite sutikti ir miško gyventojų.

Šventės organizatoriai žada, kad Kalėdų dvasia bus ryški visame Birštone. Ją bus galima pajusti ir Kneipo sode, kuriame spindės dar vienas eglučių miškelis, stovės net 2,5 metrų aukščio balerinos, šviečiančios arkos ir muzikinė dėžutė. Pasukus stebuklingos dėžutės raktelį, bus galima išgirsti gražiausias kalėdines melodijas, nusifotografuoti spindinčių lempučių fone su šeima, draugais. Šventinį gruodžio 2–3 d. savaitgalį švieselėmis nušvis ir šalia esantis istorinis Birštono kurhauzas.

Merūnas Vitulskis

Simboliškai eglutės įžiebimo šventė pradės šventinių renginių bei pasiūlymų kurorte ciklą. Birštone visą gruodį skambės muzika, vyks parodos ir spektaklių premjeros. Kūčių išvakarėse koncertą „Nepaliesta muzika“ surengs Merūnas, antrąją Kalėdų dieną muzikos mylėtojų laukia R. Difarto ir A. Difartės akustinis koncertas „Stebuklo paliesti“.

Difartai

DRUSKININKAI

gruodžio 2 d. 18 val.

Vidas Bareikis

Druskininkuose Pramogų aikštėje renginio svečių laukia 3D projekcija „Kalėdų Senelio pagrobimas“, kalėdinė ugnies šou pasaka „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“, lazerių šou, fejerverkas bei šventinis Vido Bareikio koncertas.

Visą gruodį mieste kalėdinės nuotaikos patirti kvies šventinės dirbtuvės ir edukacijos, koncertai, šventinis Kalėdų ekranas po atviru dangumi. Renginių labai gausu – tik sekite informaciją.

TELŠIAI

Gruodžio 6 d. 18 val.

Žemaitijos sostinė Telšiai eglę Katedros aikštėje įžiebs per savo 232-ąjį gimtadienį.

Nuo 12 val. iki 21 val. svečių lauks kalėdinė mugė, viliosianti karštais užkandžiais, meduoliais, įvairiais konditerijos gaminiais bei kalėdinėmis dovanomis.

Eglės įžiebimo šventėje koncertuos Donatas Montvydas su gyvo garso grupe.

KĖDAINIAI

Gruodžio 9 d. 17 val.

Justinas Lapatinskas

Kėdainiuose Didžiosios Rinkos aikštėje bus šventiškai įžiebta ne tik pagrindinė miesto Kalėdų eglė, bet ir 24 eglutės. Nuo 13 val. aikštėje vilios kalėdinė mugė, veiks kalėdinio pašto skyrius.

17 val. visų šventės dalyvių laukia teatralizuotas Kalėdų Senelio sutikimas ir Kalėdų eglės įžiebimas.

Šventiniame renginyje koncertuos Aistė Bugaitė, Justinas Lapatinskas ir kiti.

UKMERGĖ

Gruodžio 9 d. 17 val.

69 danguje

„Rockmergės Kalėdos“, toks šių metų Ukmergės Kalėdų šūkis.

Gruodžio 9 dieną, šalia Ukmergės kultūros centro sužibs pagrindinė gyva miesto Kalėdų eglė. Šalia eglės įsmeigta didžiulė gitara simbolizuos aistrą muzikai.

Kol susirinkusieji nekantriai lauks eglės įžiebimo, į miestą įvažiuos Kalėdinis automobilių karavanas. Su vienu iš karavano automobilių atvyks ir visų lauktas Kalėdų Senelis.

Renginyje koncertuos vaikų pop grupė „Garsiukai“ ir grupė „69 danguje“, laukia ir šventiniai fejerverkai.

VILKAVIŠKIS

Gruodžio 8 d. 17.30 val.

LNK Naujųjų metų šventė

Kalėdų eglės įžiebimas Vilkaviškyje pavadintas „Didžiosios Kalėdų paslaptys“. Čia, kaip ir praėjusiais metais, koncertuos atlikėjai Iglė ir Tadas. Susirinkusius miestelėnus Šv. Kalėdų proga sveikins Kalėdų Senelis.

Visi bus pakviesti į šventinę eiseną į miesto sodą, kuriame vyks eglučių alėjos įžiebimas „Žiemos sodas“. Tai – jau 6 metus besitęsianti šventinė tradicija, kurios metu iniciatyvūs Vilkaviškio krašto žmonės, organizacijos ir bendruomenės gamina eglutes ir pristato savo įgyvendintas idėjas.

Taip pat miesto sode vyks lazerių projekcija „Žiemos pasaka“, kalėdinė arbatinė bei susitikimas su seneliu „Pro langelį pas senelį“.

Mieste šurmuliuos ir kalėdinė mugė, kurioje bus siūloma įsigyti įvairiausių šventinių puošmenų, rankdarbių bei skanumynų.

PALANGA

Gruodžio 1 d. 18 val.

Šią nepakartojamą akimirką iš praeities į tviskantį, žibantį, blizgantį pilną žiburių miestą sugrįžę, visus sveikins Grafai Tiškevičiai. Prieš 200 metų pradėję kurti mylimos Palangos istoriją, šiandien Tiškevičiai atkeliauja tarsi spindintys veidrodiniai praeities šešėliai, kurių šviesa ir spindesys įkvepia šių dienų kartas. Juos lydės „žaisliukų” eisena - šokių mokykla „Coda“. Scenoje taip pat pasirodys talentingas dainininkas Kristupas Kerulis, prie jo jungsis Klaipėdos operos studijos vaikai. Kartu su Grafu ir Grafiene Tiškevičiais atkeliaus ir Kalėdų Senelis, ir visi drauge įžiebsime Kalėdų eglutę.

Gruodžio 9 d. 18 val. Kalėdų Senelis tęs savo stebuklingą pajūrio kelionę į Šventąją. Čia Snieguolė ir Nykštukai žadins miško gyventojus, puoš girliandomis miesto gatves, ir kvies visus į interaktyvų miuziklą. Kalėdų Senelio stebuklingoms rogėms būtina muzika, tad visi drauge muzikuodami ir dainuodami lauksime jo atvykstant įžiebti Šventosios eglutę. Šoks Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos mokiniai, dainuos Palangos lopšelio-darželio „Sigutė” vaikai.