„Ne kartą esame girdėję gyventojų skundus: atvažiavo jūsų automobilis, susirinko visas surūšiuotas atliekas į vieną mašiną, suvertė į vieną krūvą, ir neaišku, kur išvažiavo, tad kam mums rūšiuoti? Tokį mitą turėčiau paneigti – taip niekuomet nebuvo ir nėra. Šiukšliavėžis yra vienas, bet surūšiuotos atliekos sumetamos ne į vieną talpą. Automobilis turi kelias skirtingas sekcijas, į kurias patalpinamos surūšiuotos atliekos“, – tikina L. Kazlauskas.

Jo teigimu, automobilio galinė dalis skirta popieriaus ir plastiko atliekoms. O stiklo atliekos keliauja į atskirą bunkerį, esantį automobilio priekinėje dalyje.

„Individualių namų gyventojai turi rūšiavimo konteinerius popieriui, plastikui, metalui, ir atskirą – stiklui. Į galinėje automobilio dalyje esantį vieną bunkerį suverčiamos atliekos, kurios yra iš popieriaus, plastiko, metalo, ir supresuojamos. O stiklo atliekos metamos į tą pačią mašiną, bet į atskirą sekciją. Šioms atliekoms nėra galimybės susimaišyti. Prikrovus pilnus bunkerius, automobilis važiuoja į atliekų rūšiavimo centrą, kur atskirai iškraunamas stiklas, ir atskirai – popierius, metalas bei plastikas“, – tvirtina specialistas.

Užsakymo nr.: PT_79806005