Drąsiai galima teigti, kad iš kitų Lietuvos nusikalstamų susivienijimų „Vilniaus brigada“ išsiskyrė savitu braižu – itin stambiomis ekonominėmis aferomis ir labai gerais tarptautiniais ryšiais. Tačiau bene labiausiai garsiausią visų laikų Vilniaus mafijos gaują išgarsino ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį 1993-iųjų spalio 12 dienos rytą šokiravęs dienraščio „Respublika“ žurnalisto Vito Lingio nužudymas. Kiek vėliau nemažo atgarsio visuomenėje sulaukė ir valstybės kirtis atgal – Lietuvos teisėjų paskirta mirties bausmė už žurnalisto nužudymo organizavimą pagrindiniam gaujos vadeivai – B. Dekanidzei.

Yra žmonių, kurie po šiai dienai netiki, kad 1995-ųjų liepą buvo įvykdyta mirties bausmė sušaudant B. Dekanidzę, tačiau sąmokslo teorijų mėgėjų versijas galutinai nubrauks buvęs Lietuvos Policijos departamento referentų grupės komisaras Aleksejus Soldatenka. Jis papasakos ir labai įdomią istoriją, kai ir dėl kokios priežasties siekiant ištraukti B. Dekanidzę, susipyko jo tėvas Georgijus Dekanidzė su kitais „brigadinių“ veikėjais.

Būtent charizmatiškasis A. Soldatenka surengė unikalią ekskursiją per Lietuvos sostinės vietas, kuriose kadaise šmėkščiojo „brigadinių“ šešėliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)