Lenkai blokadą pradėti žada penktadienį. Jie ruošiasi dvejoms naujoms blokadoms: Lenkijos ir Vokietijos pasienio punkto Šviecko mieste ir kelią, kuris seniau buvo Lenkijos ir Lietuvos Kalvarijos-Budzinsko sienos perėjimo punktas.

Kaip lenkų žiniasklaidai teigė blokados organizatorius Karolis Pieczynskis, gali būti, kad prie lenkų ūkininkų protesto akcijos prisijungs ir ūkininkai iš Lietuvos, kurie blokuos eismą iš savo pusės. Protesto akcijos organizatorius teigia, kad ukrainietiški grūdai į Lietuvą įvežami tranzitu, per Lenkijos-Lietuvos sieną. Esą tada sunkvežimis su ukrainietiškais grūdais, kurių importui Lenkija nuo pernai metų rugsėjo 15 d. taiko embargą, grįžta prie sienos ir yra įvežami į Lenkiją. Lenkijos ūkininkai reikalauja, kad Lietuva prisijungtų prie tranzito ribojimų. Pagrindinis iniciatorių reikalavimas: ukrainietiški grūdai turi keliauti į Klaipėdos uostą, o vėliau laivais eksportuojami į ES nepriklausančias rinkas.

Mūsų politikai taip pat sureagavo. Pažadėjo griežtinti sienos kontrolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)