Santaupas linkę investuoti

Nors koronavirusas ir karantinas kai kuriems sektoriams sudavė itin skausmingą smūgį, daliai lietuvių, pasirodo, šis laikotarpis buvo kaip niekad sėkmingas. Nuo pirmojo karantino pradžios, kovo mėnesio, lapkričio duomenimis, gyventojų indėlių suma bankuose paaugo 1,4 mlrd. Eur ir šiandien yra didžiausia istorijoje. „Luminor“ banko ekonomistas Žygimantas Mauricas prognozuoja, kad jie ir toliau didės ir gali pasiekti net 20 proc. metinį augimą.

Būdami namuose ir negalėdami nueiti pavakarieniauti į mėgstamiausią restoraną ar išvykti atostogų į egzotišką salą, lietuviai išties praturtėjo, o tiksliau – sutaupė, nes nėra kur išleisti pinigų. Be abejo, ekonomistų teigimų, įtakos augančioms santaupoms turėjo ir augantys atlyginimai, kai kuriuose sektoriuose, ir labai smarkiai. Santaupų turintys ir gerai uždirbantys gyventojai greitai tapo svajonių klientais ne tik internetinėms drabužių, batų, kosmetikos ar baldų ir buitinių prietaisų parduotuvėms, bet ir stambesniems žaidėjams – NT vystytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)