Pasak žinią pranešusio vokiečių dienraščio „Süddeutsche Zeitung“, Vašingtonas šiuo klausimu komunikavo su Briuseliu, Paryžiumi, Londonu ir Berlynu. Vokietijoje bendrauta tiek su besitraukiančia kanclere Angela Merkel, tiek potencialia valdančiąja koalicija.

Vokiečiai ją vadina „šviesoforo“, mat po rugsėjį įvykusių parlamento rinkimų potencialūs valdžios partneriai yra virš 25 proc. balsų pelnę socialdemokratai (raudona), liberalūs „Laisvieji demokratai“ (geltona) su daugiau nei 11 proc. ir 14,8 proc. balsų pelniusi „Sąjunga-90/žalieji“ (suprantama, žalia).

Pirmą kartą Vokietijos istorijoje nė viena iš vadinamųjų liaudies (paprastai kalbant, didžiųjų) partijų nepelnė 30 proc. ir daugiau balsų. Vyriausybei formuoti irgi pirmą kartą reikia trijų partijų koalicijos, o tai rodo politinio lauko segmentavimąsi – vokiečių partijos virsta diskusijų aikštelėmis partinės vienybės bei solidarumo sąskaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)