Voločkova – nemokaus darbdavio pavyzdys

Dabar jau nebestebina, kad moteris, turinti du aukštuosius išsilavinimus, buvo priversta dirbti namų tvarkytoja pas vieną Maskvos bankininką. Bet kur dėtis, jei jos darbe – tyrimų institute, gaminusiame itin tikslius povandeniniams laivams skirtus prietaisus, nustojo mokėti atlyginimus. Prieš kiek laiko rusų elitui skirtame žurnale „Tatler“ buvo išspausdintas 24 metų Marijos Baibakovos, oligarcho Olego Baibakovo dukters, publikacija, kur ji mokė, kaip tinkamai pašokdinti ir paauklėti liokajus ir tarnus. Pagal jos rekomendacijas, prireikus, tučtuojau ir liudininkų akivaizdoje jais atsikratyti, nesileisti su jais į kalbas ir neleisti jiems vaikščioti pro pagrindinį įėjimą į dvarą. Taip pat jokiu būdu nesodinti prie vieno stalo su šeimininkais, rašo eg.ru.

Kilo tokia pasipiktinimo banga, kad Maša skubiai atsiprašė, teisindamasi, jog žurnalas „neteisingai suprato jos žodžius“. Tada jau įsižeidę redaktoriai pranešė, kad ji tekstą patvirtino asmeniškai. Vienaip ar kitaip, bet bendravimo su aptarnaujančiu personalu toną dabar nustato pinigų maišų turėtojų jaunos žmonos. Ir ne tik.

„Vienoje šeimoje padėjau merginai pasiruošti kūrybiniam konkursui, stojant į aukštąją mokyklą, – pasakojo šaltinis, nenorėdamas skelbti savo pavardės. – Jie turėjo tarnaitę – jaunutę merginą iš nepasiturinčios šeimos, kuri kasdien valė jų didžiulius namus, plovė, skalbė, lygino, ėjo kasdien pirkti produktų pagal įduotą sąrašą, šiek tiek gamino. Su ja buvo elgiamasi kaip su verge. Jaunoji šeimininkė su ja kalbėjo lyg su baudžiauninke. Vis įspėdavo merginą, kad ji nenaudotų porceliano indų, o gertų iš plastikinio vienkartinio puodelio. Ir jokiu būdu nesinaudotų šeimininkų tualetu!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)