„Per šiuos metus, praleistus už grotų, supratau, kad mano vieta ne čia. Ne tokio gyvenimo norėjau.“

Taręs paskutinį žodį, K. Lukinas per vertėją pamėgino perduoti visus išgyvenamus jausmus. Prokurorė neseniai pareikalavo jam skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Teismo salėje buvo K. Lukino tėvas, jis dalyvavo beveik visuose posėdžiuose.

„Reikėjo rimčiau sureaguoti į psichiatro žodžius, lankyti psichoterapijos užsiėmimus, kovoti su priklausomybe nuo alkoholio. Jeigu būčiau tai padaręs, čia manęs nebūtų. Visada atstumdavau tuos, kurie bandė man padėti, nes visada visiškai pasitikėjau savimi.“

Nedidelėje teismo salėje buvo girdėti tik sunkus K. Lukino tėvo kvėpavimas.

Visą laiką, kol vyko bylos nagrinėjimo procesas, K. Lukinas buvo santūrus ir ramus. Eilinis jaunuolis, 178 centimetrų ūgio, įgijo specialųjį vidurinį išsilavinimą. Dirbo suvirintoju. Tik dėl jam vienam žinomos priežasties visada su savimi nešiodavosi kareivišką peilį „Glock 81“. Šį peilį ilgais ašmenimis, kurį galima pritaisyti prie šautuvo kaip durtuvą, jis įsigijo neturėdamas jokių piktų kėslų, tiesiog jam nuolatos reikėjo ką nors pjaustyti ar atidarinėti. Galbūt „Glock 81“ jis nusipirko vedamas baimės, nes ne kartą buvo užpultas. Kai K. Lukinui buvo 18 ar 19 metų, jis buvo sumuštas gatvėje ir patyrė galvos traumą.

Prieš dvejus metus Ahtmėje jį užpuolė vaikinų kompanija, ir nors K. Lukinas turėjo peilį, juo nepasinaudojo. Nespėjo, nes buvo labai girtas.

2021 m. vasarą, kai jam buvo 22-eji, K. Lukinas naktį automobiliu įvažiavo į tvorą, priklausančią Transporto departamentui. Policija jį sulaikė. Buvo nustatytas 1,7 promilės girtumas. Be to, jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Tada K. Lukinas gavo pirmąją laisvės atėmimo bausmę – septyni mėnesiai arešto. Tiesa, teismas patikėjo K. Lukino pažadais pasitaisyti ir skyrė vienerių metų bandomąjį laikotarpį.

„Jis niekada nebuvo agresyvus, džiaugėsi gyvenimu, pozityvus žmogus. Kompanijos siela“, – taip K. Lukiną apibūdino jo bičiulis Aleksejus Leontjevas. A. Leontjevas laisvai kalba estiškai, yra vedęs, vadovauja judėjimui. Per tuos pusantrų metų, kai pažįsta K. Lukiną, jiedu nė karto nebuvo susikivirčiję.