Tai ištrauka iš Johno Carreyrou knygos „Blogas kraujas. Silicio slėnio startuolio melai ir paslaptys“, kurią lietuvių kalba išleido leidykla „Liūtai ne avys“. Iš anglų kalbos vertė Rasa Birutė Uselienė.

Nujausdamas galimą apsišaudymą, pakviečiau savo redaktorių Maiką Sikonolfį (Mike Siconolfi), kuris vadovavo tyrimų žurnalistų komandai, ir Džeisoną Kontį (Jason Conti), laikraščio pagrindinės bendrovės vyriausiojo advokato pavaduotoją, kuris glaudžiai bendradarbiavo su naujienų skyriumi, kai kildavo jautrių žurnalistikos klausimų. Abu supažindinau su savo straipsniu ir slapta informavau, kas buvo mano šaltiniai.

Susėdome penktame aukšte esančioje „Wall Street Journal“ naujienų skyriaus posėdžių salėje. Kokia bus atmosfera, tapo aišku King ir Diborn išsitraukus mažyčius kasetinius diktofonus ir padėjus po vieną kiekviename posėdžių salės stalo gale. Akivaizdu, kad jie nusprendė panaudoti susitikimą parodymams per būsimą teismo procesą.

Traubo prašymu prieš dvi savaites buvau išsiuntęs naują 80 klausimų sąrašą, kuriuo remiantis turėjo vykti mūsų diskusija. Susitikimą pradėjo King, pasakiusi, kad jie čia atvyko paneigti tuose klausimuose esančius „klaidingus teiginius“. Tada ji iššovė pirmą raketą.