Šis buvęs Šančių gangsterių „sunkiasvoris“ veikėjas kadaise garsėjo itin ūmiu charakteriu. Sklando istorijos, kad jo labai privengė aplinkiniai, nes jis neva galėjęs be jokios priežasties tiesiog šakute subadyti niekuo dėtus žmones.

Šiandien aiškėja, kad iš anksto rimtai planuotą ir tarsi iš kovinių filmų scenaristų „pasiskolintą“ išpuolį prieš minėtą veikėją – užsimaskavęs, kaip benamis, prisiklijavęs netikrą barzdą, pasitelkęs rimtus ginklus ir net motociklą žaibiškam atsitraukimui, turėjo surengti vienas iš Kamuolinių Šančių filialo jaunimui anuomet priskirtų asmenų. Tokią užduotį jis buvo gavęs iš pačių Kamuolinių vadeivų. Tačiau galiausiai tokio planuoto nusikaltimo vykdytojas atsivėrė nemažą Kamuolinių dalį prašnekinusiems Kriminalinės policijos biuro pareigūnams ir išsamiai atskleidė visus kruvinos akcijos planus.

Remiantis garsiosios Kamuolinių grupuotės bylos medžiaga, tapo žinoma, kad šiuo metu net keliose bylose minimos gaujos Kauno Šančių filialo vadai norėdami jaunimą įvilioti į pasakiškai pelningą narkotikų verslą, tiktai dėl pasitikėjimo – pasiūlė šiems ypatingą užduotį – nužudyti spalvingą senosios kauniečių mafijos laikų autoritetą – Vitalijų Kostiučenką, pravarde Kaulas (g. 1948 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)