„Delfi“ darbuotojai Aną ir Tomą aplankė dar 2019-aisiais. Tada sutuoktiniai papasakojo apie pergales ir sunkumus, su kuriais susidūrė remontuodami savo butą Rygoje. Jau tada Ana sakė: „Norime, kad aplink mus būtų daug laisvos vietos ir gamtos, taip pat mėgstame kurti tokias erdves, todėl įsigijome seną namą, stovintį Iecavos parke. Planuojame jį sutvarkyti ir džiuginti kitus.“ 

Praėjo treji metai, senajame name vyksta seniai pribrendę pokyčiai, bet tai dar ne viskas – sutuoktiniai spėjo ir savo namelį pasistatyti, nupirkti ir suremontuoti dviejų kambarių butą, taip pat suplanuoti, ką daryti su savo žemės sklypu, esančiu Gaizinkalnio papėdėje.

Jau kelerius metus Ločmelių šeimai priklausantis namas kadaise buvo grafo Paleno dvaro skalbykla, taip pat Infekcinių ligų ir terapijos skyrius, kuriame gyveno gydytojai, kartais – ir kiti žmonės. Ločmeliai namo ieškojo sąmoningai. Jie apsilankė keliuose objektuose su senais namais ir žemės sklypais, kur pamažu galėtų pasistatyti nuosavą namą. Abu sutuoktiniai galvojo, kad norėtų įsikurti netoli Rygos, be to, pageidavo turėti dvarą.