Praėjusią savaitę Rusijos „Telegram“ kanalas „Možem objesnit“ (liet. „Galime paaiškinti“) paskelbė naujus faktus apie tai, kad į frontą kariauti su ukrainiečiais vis dažniau siunčiami ne tik rusų kaliniai vyrai, bet ir nuteistosios moterys.

Nors daug aplinkybių, kaip ir kodėl priekinėse karo fronto linijose atsiduria moterys, vis dar gaubia migla, ją prasklaidyti padėjo projekto „Rus sidiasčiaja“ (liet. „Sėdinti Rusija“) įkūrėja – žurnalistė ir žmogaus teisių gynėja Olga Romanova, apie įvykius papasakojusi interviu „Current Time“.

„Šios moterys save vadina „vilkėmis“. Ir jos – ne sanitarės, ne felčerės, ne virėjos, jos kovoja kaip šturmo brigadų narės. Petys į petį su vyrais, nors ir atskirai suformuotuose daliniuose. Apie tai pasakojo kiti į nelaisvę patekę buvę kaliniai“, – tikino O. Romanova.

Patekti į frontą ir pulti į kovą prieš ukrainiečius nori ir užsikrėtę ŽIV asmenys. O jiems netaikomi beveik jokie apribojimai, yra tik skiriamieji ženklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)