Apie tai birželį vykusioje konferencijoje LOGIN kalbėjo A. Chmieliauskas, kuris savo pranešimą pristatė kiek neįprastai: „Saugumas, slaptumas, melas, tiesa ir kiti bandymai k***ti protą: asmeninė perspektyva ir globalios pasekmės“. Garsaus mokslininko teigimu, ši tema yra svarbi, nes susijusi su dabartiniais įvykiais Ukrainoje bei Rusijoje.

„Mes visi bandome susigaudyti, kas dabar vyksta. Atspėti, kaip bus toliau, kodėl taip atsitiko, kiek galingas yra priešas. Ir čia pastebėjau, kad susiduriame su problema: tam tikru nesupratimu, kuris turi objektyvias priežastis, – sako A. Chmieliauskas. – Man teko moderuoti akademinę konfereciją „Sovietijos atspindžiai dabartyje“. Iš kolegų akademikų sužinojau, kad yra tokia kategorija kaip socialinis laikas. Jis reiškia, kad kiekviena karta turi savo supratimą apie save ir pasaulį. Ir štai dabar žiūrim į karą, bandom susigaudyti apie priešo motyvus, kaip ir bandom suprasti logiką tų pasaulio politikų, kurie vertina ar net aktyviai dalyvauja tame.“

Pranešėjas teigia, kad visa tai vertinant atsiranda daug neaiškių dalykų ir motyvų. Pavyzdžiui, kodėl tokia didelė šalis kaip Rusija viso pasaulio akivaizdoje kovoja, kaip A. Chmieliauskas sako, visiškai absurdišką, žiaurų karą, ir žmonės žiūri į tos šalies piliečius iš išorės ir galvoja: tai kada gi rusaipasakys ką nors, kad gal baikim, žūsta žmonės?.. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją