Emigracijoje gyvenantis Rusijos sociologas ir žurnalistas I. Jakovenka, pirštu beda į jo gimtinėje pamažu įsivyraujančios betvarkės ir bevaldystės ženklus.

Visų pirma, anot I. Jakovenkos, dėmesį reikia atkreipti į įvykius Ukrainos pasienyje esančioje Belgorodo srityje, kur jau kurį laiką tęsiasi tiesioginiai aktyvūs karo veiksmai – juose veikia ukrainiečių pajėgų pusėje kariaujantys rusai iš „Rusijos savanorių korpuso“ ir „Laisvosios Rusijos legiono“.

Daugiau pusę mėnesio Rusija savo pačios teritorijoje negali išspręsti šių diversinių grupių keliamo galvos skausmo, o savaitgalį žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas apskritai sutiko leistis į derybas su „Rusijos savanorių korpuso“ atstovais, nors šalies valdžia šią organizaciją ir laiko „teroristine“. Anksčiau pats V. Putinas ne kartą yra pabrėžęs, kad „Rusija derybų su teroristais neveda“.

Tačiau tai toli gražu nėra vienintelis ženklas, rodantis vis trapesnę V. Putino valdžios situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)