Rusijos aktyvų panaudojimas

Abiejų politikų manymu, Rusijos aktyvų panaudojimas Ukrainos atstatymui – labai svarbi tema. Pasak A. Kubiliaus, pažadai, kad bus priimami sprendimai – skamba gerai, tačiau kyla klausimas: kaip tie aktyvai bus naudojami?

„Čia išsiskiria dvi teorinės linijos. Viena yra Europos komisijos linija, ką jie siūlo, ir kita yra Jungtinių Amerikos Valstijų ekspertų. Skirtumas yra toks, kad amerikiečiai siūlo remtis ta patirtimi, kuria buvo atlyginti Kuveito nuostoliai po Irako invazijos ir buvo paprasčiausiai paimti Irako resursai, užšaldyti, perimti ir visi atiduoti Kuveitui. Aš neatsimenu, kokios ten sumos, gal truputį mažesnės, bet jos buvo pakankamos. Jie siūlo tą padaryti dabar, nieko daug nesvarstyti“, – pasakojo jis.

O štai europiečių nuomonė – kitokia.

„Europiečiai tuo tarpu nuogąstauja, kaip dažnai atsitinka. Jie sako, kad tarptautinė teisė neleidžia taikyti sankcijų valstybiniam turtui, o tie 300 milijardai rusiškų pinigų yra Rusijos valstybės Centrinio Banko lėšos. Pagal tokį supratimą, lyg ir negalima tokių pinigų nusavinti. Juos galima įšaldyti, sankcijos tą leidžia“, – teigė A. Kubilius.

Anot jo, galima matyti, kad europiečiai lyg ir slepiasi po tarptautine teise, o amerikiečiai sako, jog su tuo – nieko bendro nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)