Gal kaip tik todėl šįmet, išvydę Romos centre piazza Venezia (liet. Venecijos aikštėje) papuoštą eglę, susimąstėme, ką apie miesto mero sprendimą statyti kitokią Kalėdų eglę pasakytų lietuvių diplomato Stasio Lozoraičio žmona Daniela. Ji, grynakraujė romietė, Lietuvoje vadinamo Vilties prezidento žmona ir mūsų šeimos bičiulė, kaip niekas kitas mokėjo kurti šventinę Kalėdų nuotaiką. Ir ne tik. Jos namuose sužinojome, kad Kalėdos turi dar ir kitokią prasmę.

Romos miesto Venecijos aikštės eglė šįmet vadinama „Fotovoltacchio“ (liet. „Fotopaneliukas“). Taip ją pakrikštijo romiečiai, išvydę eglės kamieną apgaubusius trikampius metalo fotopanelius, kurie saulės energija pamaitina eglutę dieną, kad ji šviestų naktį.

Tai technostebuklai, kurie per šias Kalėdas subūrė į Romą viso pasaulio turistus. Amžinajame mieste neįmanoma užsisakyti vietos viešbutyje, restoranai Kalėdų pietums turistų iš viso pasaulio užsakinėjami tarsi prieš pasaulio pabaigą.

Ko paprastai pasaulis atvyksta į Romą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją