Pasibaigus NATO viršūnių susitikimui sklinda įvairios legendos apie kai kurių šalių lyderių saugumo užtikrinimo problemas. Joe Biden ir dar kelios diplomatų komandos atsivežė savo automobilius. Oro erdvę dengė „skolintos“ „Patriot“ sistemos. Ant stogų matėm snaiperius, o bendrai saugumą užtikrino daugiau nei 3000 mūsų karių. Buvo burbančių, jog Ukrainos prezidentas V.Zelenskis gavo 15 metų senumo šarvuotą „Mercedes-Benz“, bet tai geriausia ir saugiausia, ką mes turime.

Tačiau, net jei už 34 km galėjo tykoti priešo kareiviai, viskas baigėsi ramiai ir pasaulio neapskrido kraupios antraštės iš Lietuvos apie pasikėsinimą, nelaimes ar, neduok Dieve, kurio nors iš Vakarų valstybių lyderių, nužudymą. Bet tokie pasikėsinimai nėra nematytas negirdėtas dalykas. Ir aš kalbu ne tik apie visą pasaulį sukrėtusią JFK nužudymą ar neseniai Londoną krėtusius „novičiok“ skandalus. „Užsakyti“ politiką gali priešiškos šalies politikai. Radikalai ar anarchistai. Rasistai ar religiniai fanatikai. Politiniai konkurentai ar tiesiog, agresyvūs bepročiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)