Daugiau nei prieš ketverius metus t.y. 2018-ųjų balandį teisėsaugininkai trimitavo sučiupę stambiausią šių laikų narkotikų platintojų ir smurtinių nusikaltimų vykdytojų grupuotę, kuri veikė ne tik Lietuvoje bei Vakarų Europoje. Tuo pačiu jie neabejojo, kad Kamuolinių vadeivos ir eiliniai smogikai bus labai ilgam įkišti į kalėjimą. Tačiau tas „labai ilgam“ iš tikrųjų virto tiktai ketveriais metais ir trimis mėnesiais nelaisvės gimtojo miesto areštinėje.

Keisčiausia, kad nors prokurorai kreipėsi, kad antrąjį pagal svarbą Kamuolinių gaujos hierarchijoje, o pagal įgytus turtus jau seniai praaugusį ne tik kitus bendrus, bet ir ryškiausius Kauno nusikalstamo pasaulio mohikanus, T. Gaidanką į laisvę išleisti tik sumokėjus įspūdingo dydžio užstatą – pusę milijono eurų. Tačiau Kauno apygardos teismas tokio prašymo neišgirdo. Kiti gaujos sėbrai sumokėjo simbolinius užstatus, tarkime, pradžioje už G. Janonio išleidimą prokurorai prašė net 500 tūkstančių, o galiausiai teismas išleido už 30 tūkst. eurų užstatą.

Kai tuo tarpu Ilgo atstovams pareiškus, kad įtariamasis neturi prokurorų paprašytos milžiniškos sumos užstatui (pusės milijono eurų), pavyko išgirsti palankų teismo sprendimą. Ilgui atsivėrė areštinės vartai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)