Mažasis princas Michi, taip vaikystėje vadintas būsimas imperatorius, pasaulį išvydo 1901-aisiais Tokijuje, o būdamas 11-kos tarnavo jaunesniuoju karininku Imperatoriškajame Japonijos laivyne. Pasimirus seneliui ir imperatoriumi titulavus jo tėvą, vaikinas oficialiai tapo pirmuoju įpėdiniu, paveldėsiančiu sostą po tėvo mirties. 

Oficialios procedūros ir tradicijos buvo išlaikytos, tačiau jau nuo 1921-ųjų vaikinas buvo paskelbtas princu regentu, t. y. faktiniu šalies valdovu, nes dėl sveikatos problemų tėvas imperatorius Taishō su savo pareigomis nesusitvarkė – prasidėjusios kaip neurologinės problemos, galiausiai Taisho pradėjo kamuoti fizinės ir psichinės sveikatos bėdos. Sakoma, kad po to, kuomet jam parašytą kalbą imperatorius susuko į ritinėlį ir juo pradėjo dairytis kaip žiūronu į susirinkusiuosius, aplinkiniai galutinai suprato, jog jų valdovo dienos suskaičiuotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją