Žmonės jo neatpažįsta iš nuotraukų, o jeigu kada nors matė televizoriaus ekrane – greičiausiai neįsidėmėjo. Nedaugelis yra girdėję ir gana sudėtingą šio 53-ejų vyro pavardę, visada liekančią kitų asmenų šešėlyje.

Aukštas, lieknas, plikas – tikras plikasis kardinolas, labiausiai žinomas tik suinteresuotų asmenų rate, tačiau savo idėjomis ir veikla padėjęs sujaukti ne vienos šalies politinius vandenis ir į viršūnę iškėlęs naujus lyderius.

Jei užsiminus apie Birnbaumo bendravardį ir tautietį George'ą Sorosą kam nors iš ausų ima rūkti dūmai, tai – didelis pagrindinio šios publikacijos herojaus „nuopelnas“. Kartu su savo mokytoju, užkulisiniu politikos lėlininku ir šios srities virtuozu Arthuru Finkelsteinu jis iš peties pasistengė, kad filantropo Soroso pavardė taptu prakeiksmu ne tik pasaulio radikaliųjų dešiniųjų, bet ir apskritai propagandai imlių žmonių lūpose. Ir visą Vengriją dar labiau leistų apraizgyti V. Orbano populistinių idėjų vedamos „Fidesz“ partijos šaknimis.

„Valdžioje jis tikrai užsibuvo per ilgai“, – šiuo metu apie Europos vienybės skaldyti nevengiantį Orbaną atsiliepia G. Birnbaumas, su vengru nebendravęs maždaug dešimtmetį. O su savo sukurtu „pasaulio priešu“ – dabar jau 92-ejų G. Sorosu – jis mielai prisėstų gėrimo taurei. „Padiskutuoti tikrai būtų apie ką“, – tikina politinės reklamos ryklys, neigiantis, kad pasaulyje padidino antisemitinių pažiūrų žmonių gretas. Tačiau apie viską nuo pradžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)