Labai tikėtina, kad šito devintuko atstovai gyvena ne tik Europos Sąjungos šalyse, bet ir kur kas toliau ar atokiau – Centrinės, Pietų Amerikos, Azijos, Jungtinių Arabų Emyratų šalyse ar kitose smarkiai nuo Lietuvos nutolusiose egzotinėse vietose.

Paskutinį kartą Lietuvos ieškomiausių asmenų topą pristačiau 2020-ųjų rudenį. Akivaizdu, kad sąraše yra tam tikrų permainų bei pasistumdymų. Įdomiausia, kad čia tebėra asmuo, kuris yra ieškomas jau 8 metus.

Pirmauja – tie patys lyderiai

Jau kurį laiką ieškomiausiu Lietuvos nusikaltėliu yra tituluojamas Renaldas Kanys. 1973 metais gimęs buvęs kaunietis bėglių duomenų bazėje atsidūrė nuo 2019 metų birželio 5 dienos. Kadaise jis savo karjerą Kauno banditų pasaulyje pradėjo, kaip paskutiniais metais įtaką tarp naujosios kartos gangsterių praradusio Henriko Daktaro smogikams priskirtas vyras, mat 2005-ųjų gegužę vidury baltos dienos buvo su vyrais, kurie šaudė į su Henyte apsipykusį buvusį Daktarų veikėją Gintarą Kučį, pravarde Kapucinas. Nors R. Kanio kaltė dėl dalyvavimo minėtame išpuolyje nebuvo įrodyta teisme, bet jis skubiai spruko iš Lietuvos.

Paskutiniais metais R. Kanys įtariamas dalyvavus nusikalstamame susivienijime, nužudymu visuomenei pavojingu būdu, taip pat narkotikų kontrabandos dideliais kiekiais organizavimu ir kitais nusikaltimais. Buvo plačiai kalbama, kad jis tyliai glaudžiasi vienoje iš Pietų Amerikos šalių. Arba vienoje iš tų šalių, kur gangsteriai iš Europos aktyviai sukasi narkotikų kontrabandos bei prekybos organizavime.

R. Kanys šviečia ir Europos ieškomiausių nusikaltėlių sąraše. Čia jis konkrečiai pagal įvykio datą įvardijamas užsakęs 2015-ųjų lapkritį Kaune, Šilainiuose, nušauto Deimanto Bugavičiaus žmogžudystę. Artimiausiu metu D. Bugavičiaus žudikai iš Estijos ir jiems talkinęs kaunietis turėtų išgirsti ir Apeliacinio teismo verdiktą. Kalbama, kad anksčiau R. Kanys turėjo bendrų ryšių su dabar Ispanijoje gyvenančiu ir Lietuvos pareigūnams vis dar nepasiekiamu buvusiu klaipėdiečiu Sergejumi Bėgliku, kuris jau 25 metus yra prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio.

R. Kanys ir S. Bėglikas plačiai pagarsėjo 2019-ųjų gegužę paskelbtame tarptautiniame tyrime, kai buvo pagarsinta keliose Europos šalyse gyvenusių lietuvių vadovaujama tarptautinė gauja, o jos nariai iš kokaino prekybos uždirbo ir sėkmingai išplovė beveik pusę milijardo eurų. Įdomiausia, kad skambiai pradėtas tyrimas vis dar įstrigęs. Keisčiausia ir tai, kad iki šiol nėra nė vieno nuteisto asmens, kuris dalyvavo minėtos gaujos veikloje.

Antruoju numeriu yra pažymėtas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)