Šis tekstas pirmąkart delfi.lt buvo publikuotas 2019 m. gruodį.

Pasak istoriko, buvo geriama ir dėl menko užimtumo, tinkamo laisvalaikio neorganizavimo, ir dėl augančios pramonės, didėjančios gamybos, pasiekiamumo, alkoholio įperkamumo, o valstybė iš alkoholio gaudavo didžiules pajamas.

Nors išsamių tyrimų apie alkoholio vartojimą sovietmečiu nėra, lekt. dr. M. Ėmužis sako, kad yra paplitusi nuomonė, jog alkoholio vartojimas sovietmečiu stipriai augo.

„1991 metais išleistame leidinyje „Alkoholizmo ir girtavimo problemos“ skelbiama, kad 1984 m. vienam gyventojui teko 10,9 litro absoliutaus alkoholio. Augo ir alkoholizmo atvejų – 9 deš. 1000 gyventojų buvo skaičiuojama 16,17 (1985 m.), 16,4 (1988 m.) alkoholizmu sergančių ligonių, kai tuo pat metu narkomanų-toksikomanų pacientų buvo 0.06–0.11 tūkstančiui gyventojų (1991 m.)“, – duomenis vardija pašnekovas.

Pirmiausia buvo geriama dėl psichologinių priežasčių: 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją