Jam teko bendrauti su visais žymiausiais šalies kaliniais – nuo nuožmiausiai anuomet veikusių kriminalinių grupuočių lyderių iki serijinių žudikų. Tačiau R. Radzevičius negalėjo atskleisti jo darbo kabinete atsivėrusių kalinių vardų ir pavardžių, konkrečių padarytų nusikaltimų atvejų. 48 metų kaunietis tikisi, kad vieną dieną savo išgyvenimus, įdomiausias konsultacijas surašys savo knygoje, kuri bus skirta apžvelgti nuteistųjų iki gyvos galvos psichologiją bei išgijimo procesus.

„Žmogus, išėjęs į laisvę, dažnu atveju pasimeta, nes jam atsiveria daug neregėtų galimybių, nuolat reikia bėgti, lėkti. Visada ir viskam reikia pinigų, visuomet jų trūksta, iš tavęs visi visko reikalauja. Ir dėl to taip įsisukęs žmogus neretai vėl tarsi ant ledo paslysta“, – taip pašnekovas kalbėjo apie savo klientus, kurie sugrįžta į laisvę, nusikalsta ir galiausiai vėl būna izoliuojami nuo visuomenės.

Ilgus metus išdirbęs legendiniame tapusiame Lukiškių kalėjime R. Radzevičius keletui metų buvo pasukęs į privatų verslą. Tačiau prieš kiek laiko vėl sugrįžo dirbti konsultuojančiu psichologu ir šiandien dažnai yra sutinkamas šalia Kauno veikiančiame Pravieniškių kalėjime. Čia paskutiniais metais kali patys garsiausi iki gyvos galvos nuteisti asmenys ir kitos kriminalinės „įžymybės“.

Kuo labiau lendi į žmogaus vidų – tuo labiau traukia

Kas pastūmėjo tapti kalėjimų psichologu?, – pasiteiravau R. Radzevičiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją