Įvykių apžvalgą politikai pradėjo nuo Kachovkos hidroelektrinės susprogdinimo. G. Kirkilo teigimu, ši situacija – tai nieko naujo.

„Rusijos tradicija yra visur palikti išdegintą žemę. Čia, šiuo atveju, užtvindytą. Akivaizdžiai tai padaryta būtent dėl prasidėjusio Ukrainos kontrpuolimo, kad apsunkintų Ukrainos kariuomenę. Tai vienas dalykas, bet yra ir kitas. Visas šitas potvynis atkerta, praktiškai, Krymą“, – teigė jis.

G. Kirkilas iškėlė savo kolegai klausimą, ar tai reiškia, kad rusai jau suprato, jog jie šias teritorijas vis tiek turės grąžinti?

A. Kubilius teigė, jog jam sunku pasakyti, ar nuo pat karo pradžios rusai apskritai kažką suprato ir ar jie patys suvokia, ką daro ir kodėl pradėjo karą prieš Ukrainą.

„Viena vertus, tai yra klaikus dalykas, kita vertus, kaip ir pats sakai, tai jau nebestebina. Aišku, šiandien pirmas klausimas yra visi humanitariniai pavojai žmonėms, kurių namai dabar skęsta. Kiek suprantu iš pranešimų spaudoj, Ukrainos pusėje visi yra evakuojami, ten ar 14, ar 18 tūkstančių žmonių. Chersonas užliejamas, pats miestas ar bent jo prieigos. Kitoj pusėj, kuri yra Rusijos okupuota, kaip suprantu, nieko nevyksta. Žmonėms net neleidžiama iš tų užlietų kaimų patiems išvažiuoti. Tai jau barbarizmas“, – dalinosi A. Kubilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)