Ilga II-ojo pasaulinio karo ranka į jūrų ir vandenynų dugną nugramzdino tūkstančius įvairaus dydžio ir reikšmės laivų su jūrininkais, kariais ir keleiviais, o 1941-ųjų spalio 6-ąją toks likimas ištiko ir britų krovininį garlaivį „SS Thistlegorm“, tapusį Vokietijos „Luftwaffe“ karinių oro pajėgų auka. Išankstinio plano skandinti šį garlaivį vokiečiai neturėjo, tačiau pasitaikiusia proga pasinaudojo.

Didelis, tačiau menkai ginkluotas „SS Thistlegorm“ garlaivis vokiečiams pasirodė kaip lengvas grobis – anot liudininkų, vos po vidurnakčio lėktuvai pasirodė tarsi iš niekur, vienas jų skrido itin žemai ir ant laivo korpuso tiksliai numetė keletą padegamųjų bombų.

Po kelių minučių driokstelėjo taip, kad į orą buvo išsviestos ne tik kai kurios laivo dalys, bet netgi ir jame gabenti sunkūs traukinio lokomotyvai. Stipriai pažeistas garlaivis pasviro ant šono ir greitai nuskendo.

Laivo korpusas, visa jame likusi technika ir kitas krovinys tapo jūros karalystės dalimi. Tačiau amžinai ilsėtis visiškoje vandenų ramybėje jam nebuvo skirta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją