Atlikus išsamų tyrimą išniro ne tik verslo, bet ir žinomų 1990-ųjų Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos kriminalinio pasaulio veikėjų bei kitų apsukruolių, o taip pat net garsiausių ir įtakingiausių politikų pavardės.

Grainio rankose buvo valstybės juodoji dėžė?

Žuvusio bankininko žmona F. Tatajeva vėliau tyrėjams tvirtino iš vyro asmens sargybinio ir vairuotojo Viktoro M. kalbų girdėjusi, kad bankininkas tiesiog paniškai bijojo būti susprogdintas ir 1994 m. rugsėjį, likus daugiau kaip pusmečiui iki mirties, net įsigijo specialų prietaisą sprogmenims atpažinti.

Beje, į R. Grainio sprogimo vietą atskubėję keli svarbūs liudytojai vėliau pasakojo, kad sprogus milijonieriaus „Mercedes“ netrukus privažiavo prabangus automobilis „Lincoln“ – tais laikais tokių automobilių visoje Lietuvoje buvo vienetai, o vienu jų važinėjo ir bankininko verslo partneris V. Neva iš automobilio iššokęs vairuotojas paėmė kažkokį iš R. Grainio mašinos iškritusį dokumentų paketą ir skubiai nuvažiavo.

Kai kurie nepanorę būti įvardyti R. Grainio aplinkos žmonės reiškia įsitikinimą, kad bankininko užrašai iki šiol yra tarsi Lietuvos kapitatizmo pradžios juodoji dėžė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)