Kiekvienoje šalyje yra savos nusikalstamumo „taisyklės“ ir „tradicijos“. Todėl pabandysiu papasakoti apie įdomesnes įvairių šalių nusikaltėlių grupuotes ir jų atliktus darbelius.

Parduodama viskas

Organizuotas nusikalstamumas – tai ne tik narkotikai, žudymai, kontrabanda, vagystės ir prekyba žmonėmis. Ne tik grobimai, nelegalūs lošimai, prostitucija ir pinigų klastojimas. Ir ne tik filmuose matyti vyrai su išsipūtusiomis švarkų pažastimis ir juodais akiniais nuo saulės. Galiausiai, tai ne tik Capo dei capi su cigaru dantyse ar „Vor v zakonie“ su penkiakampių žvaigždžių tatuiruote ant kelių. Šiuolaikinis nusikalstamumas – tai prekyba resursais, įtaka ir galia. Tai naujos laboratorijos sintetiniams kvaišalams kurti. Korupcijos tinklai valstybiniam turtui užvaldyti. Tai bet kokia veikla, ribojama ar draudžiama įstatymo, tačiau turinti paklausą ir poreikį. 

Civilizuotos valstybės draudžia klonavimą. Tačiau jei jūs turite labai daug pinigų ir labai mylėjote savo mirusį šunį, tikrai atsiras technologų, parduosiančių savo išmanymą ir suteiksiančių jums „naminių gyvūnėlių kapinių“ džiaugsmą. Jei jūs senas, mirti nenorintis šiknius, jums ant padėkliuko gali būti pateikti jauni ir sveiki organai, pratęsiantys jūsų egzistenciją. Jei jūsų konkurentai geriau tvarkosi ir yra sėkmingesni, prieš juos tikrai galima nukreipti organizuoto šmeižto ataką su daugybe „įrodymų“ ir jų direktoriui prikišti į kompiuterį vaikiškos pornografijos, ar tiesiog pasiųsti hakerius išvogti jų komercinių paslapčių. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją