Ši kompanija kuriam laikui į Lietuvos sostinę buvo atvykusi surinkti duomenų ir atvirų pasakojimų iš vienintelio JAV kalėjimų istorijoje, mirtininkų kameroje sėdinčio lietuvio, buvusio Dekanidzių klano limuzinų vairuotojo, Jurijaus Kadamovo artimųjų, senų bičiulių, bendražygių. Nors skelbta, kad J. Kadamovui mirties bausmės vykdymas už Atlanto bus įvykdytas dar 2023 m., tačiau dabar apie tai nekalbama.

Slaptumo gaubiama amerikiečių kelionė

Gerai informuoti Delfi Plius šaltiniai skelbė, kad šių teisininkų ir gynėjų vizitas Vilniuje iš pat pradžių buvo apgaubtas išskirtinio slaptumo ir netgi savotiškos konspiracijos.

Nors apie teisininkų iš JAV slaptą vizitą Lietuvos sostinėje nedaugžodžiavo ir plačiau ką nors paaiškinti atsisakė ne tik J. Kadamovo valstybės garantuojamas advokatas vilnietis Pavelas Ravluševičius, bet ir viena iš atvykėlius lydėjusių vertėjų. Visgi toks jų kategoriškas ir paslaptingas atsisakymas ką nors paaiškinti paskatino dar labiau pasidomėti, ką šitie amerikiečiai pas mus tomis dienomis veikė.

Niekada nebūna taip, kad niekas nieko nežinotų. Amerikos teisininkų viešnagės kai kurias aplinkybes Delfi Plius netikėtai atskleidė vienas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pakankamai aktyviai koncertuojančios legendinės vilniečių muzikos grupės „Kupė“ atlikėjas Ilja Vatkin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)