Kremliuje vasario 1-ąją V. Orbanas prisiminė pirmą kartą susitikęs su Vladimiru Putinu prieš 13 metų ir nurodė apie asmeninius planus toliau valdyti Vengriją (ją valdo nuo 2010-ųjų, prieš tai valdė 1998–2002 metais) ir po balandžio 3 dieną vyksiančių parlamento rinkimų.

Vengrijos ministras pirmininkas į Maskvą išsirengė tą pačią dieną, kai Kijeve su solidarumo vizitu lankėsi Jungtinės Karalystės (JK), Nyderlandų ir Lenkijos ministrai pirmininkai.

Rusijos prezidentas nurodė Vengrijos ministro pirmininko reikšmingą indėlį darbuojantis Rusijos bei Vengrijos interesų labui, taip pat išreiškė viltį, jog reikalai tokia pat kryptimi bus tęsiami.

Sunku spręsti apie pažiūrų slinktis karo Ukrainoje akivaizdoje, tačiau iki jo V. Orbanas buvo vienas ypač nuoseklių „V. Putino supratėjų“. Supratimą galima ir reikia monetizuoti – čia minėtose derybose Kremliuje Vengrijai pažadėtas 2 milijardų dolerių kreditas sostinę Budapeštą lenkiančio geležinkelio statybai.

Prahos Karolio universiteto bei Bratislavos Komenskio universiteto mokslinio bendradarbio Aleksejaus Kozarskio pastebėjimu, V. Orbanas žinomas kaip racionalus, ypač ciniškas politikas, todėl kažin ar verta tikėti jo rusofilijos priepuoliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)