„Tikrai būdavo skaudu, kai žinai ir nori padėti tiems persigandusiems žmonėms, o jie bijo, nesutinka rašyti pareiškimų. Kaip žinia – jei nėra pareiškimo, nėra ir kaip pradėti tyrimo. Tai buvo naujas reiškinys. Ir mes mokėmės, ieškojome būdų, kaip įveikti tą reiškinį, kaip tinkamai dirbti su tokiais turto prievartautojais ar jų aukomis. Tai buvo visiškai nauja tiems laikams. Bet mums pavyko. Situacija buvo tokia, kad praktiškai gyveni, miegi ir lauki, kada bus skambutis, kad kažkur jau sprogimas įvyko arba mašina padegta, durys padegtos“, – taip šiandien kalba alytiškis, buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Po ilgos tylos vienas ryškiausių ir visuomenės apklausose palankiausiai vertintų visų laikų šalies policijos atstovų – V. Grigaravičius specialiai „Delfi Plius“ iš naujo prisiminė tas Alytaus žaizdas, kurios kraujuoja net ir praėjus keliems dešimtmečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)