Nors atrodė, kad šis drastiškas nusikaltimas buvo paprastas ir paskui sėkmingai išnarpliotas, bet iki šiolei jį lydi nemažai keistų paslapčių ir vis dar galutinai neatsakytų klausimų.

Taikinio gyvybė užgeso po trijų parų

1995 m. gegužės 26 d.rytas. Tuomet plačiai žinomas Vilniaus verslo pasaulio, susieto su banditais, veikėjas Rimantas Grainys, gimęs sostinėje 1963 m. birželio 14 d., su žmona Fatima Tatajeva (g.1968 m. Čečėnijos Respublikos sostinėje Grozne) pusryčiavo savo namuose sostinės centre, Vilniaus gatvės 9 numeriu pažymėto daugiabučio namo bute, esančiame virš tuomet veikusios muzikos prekių parduotuvės „Rigonda“.

R. Grainys – daugeliui buvo žinomas kaip vieno pirmųjų Lietuvoje įsteigtų komercinių bankų „Ekspres“ akcininkas, taip pat daugeliui to laikotarpio apsukruolių milžinišką pelną sukrovusių verslo sandorių aktyvus dalyvis.

Tą dieną, kai įvyko sprogimas, R. Grainiui buvo 31 metai. Jis priklausė naujajai Lietuvos nusikalstamo pasaulio šulų kartai, kuriuos pirmaisiais nepriklausomybės metais šalyje vykęs masinės privatizacijos procesas iškėlė į viršūnes.

Po vėlyvų pusryčių, apie 11 val. 45 min., R. Grainys išskirtinai prabangiu laikytu to meto automobiliu „Mercedes-Benz 230 E“ su žmona F. Tatajeva išriedėjo iš uždaro namo kiemo į Vilniaus gatvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją