Reikia pripažinti, jog istoriniai mitai yra gajūs, o propagandos įteigtos „tiesos“ net ir dabar nesunkiai prigyja mūsų sąmonėje. „Rusija siekia tik neleisti, jog NATO atominis ginklas būtų šalia jų sienų“, – sako „teisybės mėgėjai“. Bet juk Rusija pati laiko savo taktinį atominį ginklą Kaliningrado srityje, kai tuo tarpu NATO atominės bazės yra toli toli. Dar daugiau – šitas argumentas yra daugiau nei keistas, žiannt, kad atominėmis raketomis yra apginkluoti povandeniniai laivai, kuriuos patys rusų propagandistai „priplukdo“ prie pat Amerikos.

NATO ir Rusijos atominės bazės

„Vakarai nori atimti Rusijos teritorijas“ – sako rašistai. Bet juk tai Rusija po Antrojo pasaulinio karo išdraskė Lenkiją ir atsiriekė Kaliningradą, išstūmė japonus iš Kurilų salų, iš Suomijos atėmė Kareliją ir Sallą, beveik 46 tūkstančius kvadratinių kilometrų – teritoriją, didesnę nei Olandija. Jau nekalbant apie Lietuvą, Latviją, Estiją ir Moldaviją, kurias okupavo karo pradžioje. Ir naujadarą – socialistinį lagerį; satelitus, kuriais pavertė kadaise nepriklausomas valstybes. O ir vėliau rusai okupavo Padniestrę Moldavijoje. Abhaziją ir Pietų Osetiją Gruzijoje. O dabar, rėkdami „ura“ ir šaudydami šampaną, paskelbė apie atkąstą penktadalį Ukrainos. 

Gal prieštaraujantiems pavyktų pasakyti, kokią teritoriją iš Rusijos atėmė jos kaimynai? Arba didysis priešas NATO? Nes panašu, kad čia geriausiai tinka patarlė „pats muša, pats rėkia“. Bet pabandykime laikinai užmiršti meškos šalį ir panagrinėkime karinius mitus ir pamokas, kurias jie ir kiti bando mus išmokyti.

Mitai, mistifikuojantys agresorių / gąsdinantys mitai

Dažnai agresorius bando įrodyti aplinkiniams, jog jis nėra puolančioji pusė. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)