Iki tol Indonezijos gyventojams Krakatau ugnikalnis atrodė toks pat amžinas kaip ir mėnulis ar saulė. Ir visgi po kelių dienų dundėjimo ugnikalnis išsiveržė ir šalia Sumatros bei Javos salų prasidėjo apokalipsė. Iš dangaus krito degantys ir pastatus naikinantys akmenys, o aptemusiame danguje šoko žaibai. Tačiau didžiausią mirtį atnešė cunamis – maždaug 40 metrų bangos talžė pakrantes. Atsitraukus bangoms paaiškėjo, kad žuvo šiek tiek daugiau nei 36 tūkst. žmonių.

Svarbiausia, šis išsiveržimas buvo toks stulbinamai galingas, kad jį girdėti galėjo apie 10 proc. to meto žemės populiacijos. Šis baisus Krakatau išsiveržimas ne tik pareikalavo tūkstančių žmonių gyvybių, bet ir sunaikino patį ugnikalnį. Ir nepaisant to, kad Krakatau nebėra, šis ugnikalnio išsiveržimas turi pasaulio rekordą, kurio dar niekas nesugebėjo nurungti.

Veiksmas – Ugnies žiede

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)