O ką, buvo galima taip egzistuoti. Svarbu negerti sekmadienį vakare, nes žmogelis buvo ar tai brigadininku gamykloje, ar cecho viršininko pavaduotoju. Labai pagiriotas darbe negalėjo pasirodyti. Rimtas toks sovietinis žmogelis. Vermišelių rasdavo parduotuvėje visada ir nesuko sau galvos. Užsivertus pusstiklinę spirito ant vermišelių maloniai užkaisdavo viduje ir jau buvo galima žiūrėti televizorių arba pašnekėti apie gyvenimą. 

Taigi, kokią virtuvę populiarino sovietai? Atsakysiu netikėtai. Jie buvo be fantazijos. Karlas Marxas nesugalvojo jokios ypatingos komunistinės virtuvės – visos komunistinės bendrojo valgymo valgyklos dirbo prancūzų virtuvės pagrindu. Bet – kaip čia gražiau pareiškus – labai labai supaprastintu būdu. Olivje salotos. Kijevo kotletas. Befstrogenas. Kotletai. Visi šie patiekalai atkeliavo iš prancūzų virtuvės per suprimityvintas sovietų galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)