F. L. Wrightas (1867–1959) laikomas vienu garsiausių istorijoje architektų. Tiesa, baigiantį septintą dešimtį kūrėją daugelis laikė išsisėmusiu. Ankstesnį dešimtmetį architektas buvo suprojektavęs vos kelis naujus statinius, o dėl Didžiosios depresijos apskritai sumažėjo užsakymų. Turtuolis E. Kaufmannas padėjo architektui atgaivinti karjerą, užsakydamas sukurti poilsio namą Laurel aukštumų regione.

Niekas tiksliai nežino, kaip Kaufmannų šeima susipažino su F. L. Wrightu. Žinoma tiek, kad turtuolio sūnus Edgaras Kaufmannas jaunesnysis žavėjosi architekto darbais ir mokėsi pas jį Taliesino studijoje Viskonsine. 1934 m. studento tėvai aplankė sūnų ir asmeniškai susipažino su architektu, o gana greitai E. Kaufmannas paprašė pastatyti namą prie krioklio.

Šiuo statiniu F. L. Wrightas įrodė pasauliui, kad yra gabus kūrėjas, ir pradėjo paskutinį, itin vaisingą savo karjeros laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)