Didžiulis noras iš šiltų atostogų pasiimti ne tik suvenyrus, bet ir šią nuostabią gėlę ir jos saldų aromatą. Nors nuolat augalas gali žydėti tik pietinių jūrų pakrantėse, dabar bugenvilija auginama ir vidutinio klimato juostoje, tačiau privaloma laikytis auginimo ir priežiūros sąlygų.

Bugenvilija, kaip pridera gražuolėms, yra labai kaprizinga ir reikli. Ji mėgsta ryškią saulėtą šviesą, dažną laistymą, purškimą ir tręšimą.

Ji labai nemėgsta skersvėjų. Todėl auginimo vietą šios gražuolės reikia kruopščiai suplanuoti. Jei ji tik gauna šalto oro srautus, krūmas iškart numeta gėles.

Be to, kad šiai gražuolei nepatinka skersvėjai, bugenvilija dar netoleruoja kai keičiama vieta. Net pasukus vazoną su augalu kita kryptimi gali neigiamai paveikti jos išvaizdą ir vėl teks laukti kol ši kaprizinga gražuolė norės išskleisti žiedus.Todėl, rinktis vietą, kur patalpinti bugenvilija, reikia labai kruopščiai.

Bugenvilija

Temperatūros režimas irgi labai svarbus.Krūmai ypač jautriai reaguoja į staigius temperatūros pokyčius. Žydėjimo periodas bugenvilijos gimtinėje yra ilgas – nuo gegužės iki lapkričio. Vidutinių platumų juostoje gana sunku padaryti kad ji žydėtų taip ilgai nes reikėtų suteikti panašias augimo sąlygas.

Peržydėjusios gėles svarbu šalinti, nužydėjusias šakeles taip pat reguliariai reikia genėti, taip kartu formuojamas krūmelis. Vasarą kai yra augimo periodas, reikia gausiai laistyti, dažnai apipurkšti, reguliariai tręšti. Vieta turi būti gerai apšviesta ir saulėta.

Pagrindinį stiebą iki liepos vidurio reikėtų kelis kartus nugenėti; tada išauga stiprios šoninės šakos, be to, taip augalas pasiruošia žydėjimui. Vasaros pabaigoje šiltas ir sausas oras skatina žiedpumpurių formavimąsi. Prieš pirmąsias šalnas labai svarbu įnešti į patalpą. Rudenį ir žiemą bugenvilijai prasideda ramybės periodas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)