Neries ledai sustojo Nemune ties Veršvų sekluma, sulaikė jo srovę ir abi upės nuo 3 valandos nakties ėmė nepaprastai greitai tvinti. Vanduo per kelias minutes tiek pakilo, jog apsėmė paupio namus. Apie 4 valandą ryto sukaukė fabrikų ir ugniagesių sirenos, miesto bažnyčios suskalambijo varpais. Kas šokęs iš patalo, pataikė tiesiai į šaltą vandenį, kas vienmarškinis puolė į gatvę klausinėti kaimynų, kas nutikę. Žmones apėmė siaubas. Netikėtai užklupti, griebėsi gelbėti savo turto ir šeimynų. Vaikai verkė, moterys klykė „Jėzus Marija!“, vyrai joms šaukė: „Cit, boba, nešam laukan patalus!“. Daugelis Senamiesčio gyventojų nelabai daug ką su savimi tespėjo pasiimti. Prisiėjo šauktis valčių, nes kiemai jau buvo apsemti. Kai kurie gyventojai iš savo kambarių kraustėsi kopėčiomis ir lipo į laivelius. 

„Vanduo pradėjo semti senojo miesto gatves ir kai kur pakilo iki stogų. Tuojau buvo pašaukti kariuomenės būriai, aukštesnioji policijos mokykla ir ugniagesiai gyventojų gelbėti“, – vėliau rašys savaitraštis „Lietuvos gaisrininkas“. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją