NETFLIX

Yra komiksai. Ir yra grafinės novelės. Yra komiksų autoriai. Ir yra rašytojai, sukuriantys ir komiksų. Rašytojo Neilo Gaimano sukurtos grafinės novelės „The Sandman“ („Sapnų valdovas“) motyvais „Netflix“ ir sukūrė šį serialą. Kai Neilas Gaimanas ėmėsi „Amazon“, tai išėjo labai įdomus kūrinukas „Good Omens“ („Gera lemiantys ženklai“). Tikėkimės, kad šiuo metu ypač prastai dirbantis ir per paskutinį ketvirtį net milijoną prenumeratorių praradęs kanalas neapvils ir padarys franšizės vertą serialą.

„The Sandman“ („Sapnų valdovas“)

„Netflix“ rodė labai neblogą jaunų suagusiųjų komedijiį serialą „How to Sell Drugs Online (Fast)“ („Kaip (greitai) pardavinėti narkotikus internete“). Vieni iš įdomesnių veikėjų ten buvo albanų kriminalų šeima. Komiškai kraugeriška, banditiškai išradinga ir netolerantiškai moderni. Tai čia to serialo spinoff‘as (lietuviškai turbūt būtų „atplaiša“), kuriame veiksmas sukasi apie vieną šios šeimos narį „Bubą“. Atrodo padaryta gana Guy Ritchie stiliumi ir tai visai smagu.

„Buba“

„Woodstock 99“ muzikinis festivalis yra legenda. Mes verkiam, kad mūsų ten nebuvo. Mes sapnuojam, kad ten buvom. Bet... tie, kurie ten buvo, viską prisimena šiek tiek kitaip. Purvas, narkotikai, girtas seksizmas, muštynės, siautulys, ugnis, griovimas ir... biškutėlis muzikos. Žvaigždės buvo pakraupusios, apsauginiai išeidinėjo iš darbo, žmonės atėję paklausyti muzikos rinkosi daiktus ir pėdino namo. Kas iš tikro vyko festivalio metu, papasakos ši nauja dokumentika.

„Clusterf**k: Woodstock '99“ („Sup****s Vudstokas 99‘“)

Saldi meilės komedijikė iš Ispanijos papasakos klasikinę Pelenės istoriją moderniai. Mergaitės su raginiais akiniais virtimas seksbomba, feminizmo angelu ir stipria nepriklausoma moterimi turbūt patiks visiems(-oms), kurie išsiilgo meilės, romantikos ir nori šiek tiek pakikent.

„No Culpes Al Karma“ / „Don‘t Blame Karma!“ („Karma nekalta“)

Vis daugiau dėmesio kanalai skiria vaikams. Investicijos į ateitį auga, bet kartais sunku pasakyti, ar kokybė yra pakankama šių laikų konkurencinei aplinkai, kai ištisi kanalai rodo, ko tik širdis geidžia. Pykšt – kanalas anime gerbėjams. Pykšt – disnėjiški animaciniai filmai. Pykšt – animacija suaugusiems ar atvirkščiai, kūdikiams, vos pasiekiantiems pultelį ant stalo. Bet „Netflix“ nori būti kanalu visiems, todėl bando turėti pas save VISKĄ. Ir siūlo vaikams serialą, kurį aš duočiau garsinti broliams Lavrinovičiams.

„Super Giant Brothers“ („Gigantiški broliai robotai“)

Šaipytis iš savo papročių bijo tik lietuviai. O va indams jų sutartinės vestuvės, kai apie amžiną meilę ir gyvenimą iki mirties susitaria jaunųjų tėvai, yra pastovi pasišaipymų tema. Aš jau nežinau, kiek filmų apie tai esu matęs. Ir beveik visų siužetas vienodas. Atsitiktinė pora, suvesta tėvų valios, po ilgų nuotykių ir nesusipratimų įsimyli ir... apsiženyja. O tai ir reikėjo įrodyti. Tėvai – visuomet teisūs. Kaip bus šiame filme, neaišku, bet filmas padarytas kokybiškai ir yra ne „indiškas“, o „apie indus“.

„Wedding Season“ („Vestuvių sezonas“)

Filmai-žaidimai, surežisuoti kaskadininkų, jau kurį laiką bando prigyti šiuolaikiniame kine. Korėjiečiai irgi nusprendė pabandyti. Nors pusiau 3 asmens šaudyklė, pusiau fantastinio žaidimo pradžios scena, bet filmas atrodo kokybiškesnis už rusų ir amerikiečių tokio žanro bandymus. O man net treilerį buvo įdomu žiūrėti, nors linkčiojau ir sukinėjausi kartu su herojumi, lyg būčiau užsidėjęs VR akinius.

„Carter“ („Karteris“)

Iš Ispanijos pasiekė mus ir šis infiltracinis kriminalinis serialas. Treileryje mažai sprogimų, šaudymosi ir mašinų lenktynių, o va kalba tikrai daug. Todėl galima tikėtis dar vieno supainioto ir gerai parašyto ispaniško detektyvo su puikia vaidyba, jau ne kartą matytais ir pamiltais aktoriais ir aukštos kokybės produkcijos verte (production value). Bent jau mane tikrai suintrigavo.

„Codigo Emperador“ / „Code Emperor“ („Kodinis vardas – imperatorius“)

„Disney“ kanalas išmokė mus ir vėl mėgti miuziklus. Tai „Netflix“ bando neatsilikti ir daro vaikišką miuziklą, nuo kurio man buvo... nelabai gera. Žinau, kad padarytas pagal visišką Brodvėjaus hitą „Brodvėjaus miuziklas“. Žinau, kad stiliukas dabar ant bangos. Bet vaikai mano užaugę, todėl neatrodo, kad turiu vidinės motyvacijos žiūrėti šitą trylikamečių dainelių rinkinį.

„13: The Musical“ („Trylikamečių miuziklas“)

Jamie Foxxas, Dave'as Franco ir Snoop Dogg vaidina šioje modernioje „Ašmenų“ („Blade“) versijoje apie vampyrų medžiotoją. Ir filmas atrodo visai simpatiškai. Juolab kad už kovinę choreografiją atsakė Johno Wicko kūrėjai. Tik reiktų perspėti Jamie Foxxą. Buvo kadaise toks perspektyvus juodaodis aktorius, kuriam tokio tipo filmai paklojo tiesų keliuką į užmarštį. Jau senokai mačiau Jamie atliekant jo vertą vaidmenį. O juk bičas yra „Oskaro“ ir dar 57 apdovanojimų laimėtojas. O pastaruoju metu dažniau jį matau žmogaus voro tipo filmuose.

„Day Shift“ („Dieninė pamaina“)

Galima, aš tiesiog pasakysiu, kad šitas filmas bus... Nes anksčiau tokius filmus matydavau tik peliuko Mikio pilies kino teatre. Saldžios istorijos su didžiaake mergaite ir aukštu ir gražiu (ne tuo, kur jūs pagalvojot). Šito konkretaus filmo išskirtinumas yra dvi laiko linijos. Vienoje vietoje didžiaakės mergaitės likimas suskyla ir pradeda eiti dviem kryptim. Bet garantuoju jums, kad tas aukštas ir gražus vaikinas, kurį ji sutiko abiejose versijose, bus jos „ilgai ir laimingai“, net jei viskas atrodys ir kitaip.

„Look Both Ways“ („Abi galimybės“)

Kai pastarąjį kartą „Netflix“ darė anime pagal žaidimą, išėjo nerealus serialas „Arcane“ (pagal „League of Legends žaidimą“). Nerealus ne tik man, anime gerbėjuii, bet ir krūvai kritikų, be visa ko nominavusių jį dviem „Emmy“, viso pasaulio animacijos gerbėjams, įvertinusiems serialą 24 vieta visų laikų geriausių TV produktų kategorijoje. Todėl tikiu, kad naujas serialas pagal žaidimą „Tekken“ irgi gali būti geras.

„Tekken: Bloodline“ („Tekken: kraujo linija“)

Ispanija, Argentina, Korėja, Indija, Vokietija, rodosi, tampa pagrindinėmis „Netflix“ serialų tiekėjomis. Pastarosios produktams priklauso ir šis serialas iš Berlyno sienos laikų. Šnipų komedijos, aišku, yra gerai, nors aš ir nebaisiai pasitikiu vokiečiu humoru, bet treileris atrodo dinamiškas ir kupinas smagių smulkmenų. Vokiečių kūrėjai pasižymi išskirtine savironija ir tai jiems leidžia kartais iššauti labai vykusius filmus ir serialus. Jie supranta, kad nemoka vaidinti, – dėl to labai ir nesistengia. Jei atleisit jiems šią mažytę nuodėmę, žiūrėti gali būti ir labai smagu.

„Cleo“

Dar biškutis Ispanijos mūsų ekranuose. Šįkart mistinė istorija su minimalistiškai atrodančiu biudžetu. Tačiau nuotaika jaučiasi net iš treilerio, o aš jaučiu silpnybę siaubui ir mistikai, tai drįstu ir jūsų prašyti suteikti šiam kupinam rūko, kalnų ir liūdnų akių serialui.

„Girl in the Mirror“ („Mergaitė veidrodyje“)

Dar yra daug danų, meksikiečių, brazilų, lenkų, japonų ir kitų šalių filmų ir serialų. Kai kuriems net nėra treilerių. Kai kurie netitruoti jokia man žinoma kalba. Susidaro įspūdis, kad „Netflix“ neneapžioja visų norimų užimti rinkų ir išsitaškę biudžetus per visą pasaulį nebepagamina nieko tokio, dėl ko norėtųsi vėl pagirti šį tolygiai prastėjantį kanalą.

AMAZON PRIME VIDEO

1992-ais metais filmas apie moterų beisbolo komandą buvo tikras feministinis hitas. Tomas Hanksas, Gina Davis, Madonna ir Lori Petty sukūrė intensyvų profesionalaus sporto pasaulio filmą, kupiną neteisybės moterims ir holivudiškai išsprendžiantį visas problemas. 2022-aisiais „Amazon“ daro apie tai serialą. Tema nepasenus ir tai yra liūdna. Jei per 30 metų tai vis dar aktualu, reiškia, tai nulinis progresas. Bet ar serialas su 0 žvaigždžių bus įdomus, ar tik, kaip dažnai būna, dirbs deklaracija, neaišku.

„The League of Their Own“ („Jų nuosava lyga“)

Nors kokybė labiau primena TV filmą nei kino teatrų hitą, bet „Amazon“ šaunuoliai prisiviliojo vieną labai svarbią, nors ir kiek jau seną, priežastį pažiūrėti šį filmą. Pagrindiniame vaidmenyje senokai matytas Sylvesteris Stallone. Žinant, kad lietuviškos televizijos iki dabar reklamuodamos filmus giriasi Van Damme'u, Lundgrenu ir Stallone, nenustebčiau, jog nemažai nostalgiškai nusiteikusių vyriškių slapta nuo žmonų užsiprenumeruos „Amazon Prime Video“.

„Samaritan“ („Samarietis“)

Tikros istorijos jaudina labiau nei scenaristų išmonė. O šita istorija yra tikrai stipri ir sukrečianti. 12 berniukų futbolo komanda ir treneris buvo gyvi palaidoti požeminiuose urvuose su kylančiu vandeniu. Viggo Mortensenas, Colinas Farrellas ir Joelis Edgertonas stengsis išgelbėti visus, kol dar nevėlu. Tokios lenktynės su mirtimi visuomet žiūrisi su emocija ir tikrumu.

„13 Lives“ („13 gyvybių“)

HBO MAX

Kai žmonės pažiūrėjo paskutinę „Sostų karų“ seriją, per pasaulį nuskambėjo garsi rauda ir dejonė. Serialas buvo sumaltas į miltus. Autorius George'as R. R. Martinas, pagal kurio knygas serialas buvo sukurtas, buvo prakeiktas iki devintos kartos. Serialo showrunner‘iai išmesti iš socialinių tinklų, o jų vaikai pakeitė pavardes. Pusė pasaulio šventai prisiekė, jog nežiūrėjo, nežiūri ir nebežiūrės šios suknistos franšizės. Tik tada darosi įdomu, kas gi pasižiūrėjo „Youtube“ serialo teaserį net 17 milijonų kartų. Manome, kad paleidę serialą pagal šią, bene garsiausią pasaulio franšizę, HBO gali atsipūsti ir atšaukti visas likusias rugpjūčio premjeras.

„House of the Dragon“ („Drakonų klanas“)

Net jei „HBO Max“ gali padaryti pauzę, bet tokiam geram kanalui tai nebūdinga. Todėl jie paleidžia dar kelias naujienas, bet bent vieną jų turiu jums būtinai parekomenduoti. Anime pilnametražis filmas „Belle“ („Gražuolė“) pradžioje atrodo kaip mergaitiška istorija su popdainomis ir ružavais plaukais. Tačiau neapsigaukit. Tai taip pat ir hight tech istorija ir graži melodrama, ir net šiek tiek paslapties.

„Belle“ („Gražuolė“)

DISNEY+

Pamenat baubūną Hulką? Bičą, kuris, kai pasiunta, praktiškai tampa neperšaunama, nenugalima, pikta žalia beždžione su minimaliu IQ. Tai dabar „Disney+“ jam atvedė patelę. Oi, kaip negražiai pasakiau. Tiesiog atsiranda mergina, kuri turi tokias pat radioaktyvias savybes, kaip ir jos patin** draugas. Žaliojo feminizmo humoristinė banga pasieks mus mėnesio viduryje ir, ei, būkit ramūs, žalia moteris valdosi daug geriau ir smegenis pameta daug rečiau nei jos patin***, tfu... draugas.

„She-Hulk: Attorney at Law“ („Hulkė: advokatė“)

Mėnesio pabaigai eilinė naujiena iš „Star Wars“ („Žvaigždžių karų“) pasaulio. Jau pamečiau skaičių, kiek jų buvo ir kiek dar bus, bet rugpjūtį matysime „Andor“. Kūrėjai, suprasdami, jog tokie kaip aš jau užsikniso nuo 100 vienodų serialų, žadėjo pasikeitimus. Sakė, kad būtent šita versija yra protingiausia jų visatos dalis. Jog šis serialas skirtas (bent vienas) ne vaikams. Pamatysim, kai dugną dėsim.

„Andor“

Paskutinė peliuko naujiena, simpatiškojo Grooto trumpi filmukai. 5 trumpi simpatingi filmukai, kurie daugiau paaiškins mums apie žmogaus medžio, ar medžiažmogio, ar kaip ten jį dar pavadinti, nuotykius. Labai tikiuosi, kad nuotykiai bus subalansuoti ne darželinukams, nes būtent jie tapo milžiniško kiekio lėlyčių ir kito merchandising‘o savininkais. O tai dažniausiai reiškia, jog kas moka, tas ir muziką užsakinėja.

APPLE TV+

Vėl burbėsiu, bet naujausi animaciniai filmai manęs nebedžiugina. Jie man per daug vieno sluoksnio ir nebetinka įvairioms auditorijoms. Aišku, aš turiu omenyje save. Nes anksčiau žiūrėdavau Holivudo 3D su didžiuliu malonumu, o dabar man jie visi per vaikiški. Aišku, būtų galima manyti, kad pagaliau subrendau, bet... man 50. Tai ką, aš subrendau 45? O šitas filmas atrodo kaip atskridęs iš 2010. Ir tai yra superpliusas.

„Lucky“ („Sėkmė“)

O va Snupis tikrai bus tikras hitas tarp vaikų. Ir tai, kad jis nesislėpdamai vaikiškas, yra toks.. senoviškas, man irgi patinka. Bet tokių serialų pagal treilerį nesuprasi. Laukiu, kol galėsiu jums papasakot. Juk nesvarbu, keik man metų, ane? O dar čia ir apie šunį.

„The Snoopy Show“ („Snupio šou“)

KITI

Visi spaudžia senas idėjas iki tol, kol jos sugeba sugeneruoti nors vieną kitą senų gerbėjų doleriuką. „Grobuonis“ irgi yra savotiška klasika. Todėl – atgaivinsim. „Hulu“ irgi žengia į filmų industriją ir šis filmas pagamintas tik šiam kanalui. Jame grobuonis kalsis su... indėnais. Komančiais, jei tiksliau. Aš matau gerą franšizės ateitį. Čingischanas. Napoleono karai. Irakas. Vietnamas. Afganistanas. Kryžiaus karai. Neandertaliečių išnaikinimas. Romos imperija. Egiptas. Pasauliniai karai. Pilietiniai. Pagaliau, naujausias ir aktualiausias. Grobuonis prieš Z. Ko jau ko, bet karų mes nepritrūksim ilgai šios serijos laimei ir sėkmei.

„Prey“ („Auka“), HULU

Mike'as Tysonas yra odiozinė asmenybė. Ryškus barbaras mušeika, kuris užtrankė ringe pakankamą kiekį žmonių, jog užsitikrintų šlovę ir laimingą bei turtingą gyvenimą. Bet dar jis buvo chuliganas, kuris labai imponuoja šiuolaikiniams kūrėjams, kuriems jau stipriai trūksta pozityvių idėjų. Todėl nieko keista, jog atsirado serialas.

„Mike“ („Maikas“), HULU

Stiprią psichologinę dvikovą mums žada naujas „Amerikiečių“ kūrėjų darbas „Pacientas“. Psichologas VS psichas yra klasikinis siaubo ar suspense žanro siužetas, kurį čia aukščiau standarto kilsteli D. Gleeson ir S. Carellas.

„The Patient“ („Pacientas“), HULU

Tik ką pažiūrėjau naują Byvio ir Tešlagalvio filmą. Buvo ne tik nostalgiška, bet ir smagu. Atrodė kiek ištęsta, todėl, kai pamačiau, kad ateina serialas, – nuoširdžiai apsidžiaugiau. Brutalus, bukas, netolerantiškas humoras labai pravers šiems sulaižytiems ir nušveistiems iki bespalviškumo laikams.

„Beavis and Butt-Head“ („Byvis ir Tešlagalvis“), PARAMOUNT+

Pabaigai kelios naujienos, kurioms dar nėra aprašymų, tačiau treileriai atrodo įdomūs. Gero kino, bičiuliai.

„They/Them“ („Jie / Jos“), PEACOCK

„My Life as a Rolling Stone“ („Mano Roling Stone gyvenimas“), BBC

„Five Days at Memorial“ („Penkios dienos ligoninėje“), APPLE TV+

„Rogue Agent“ („Nesąžiningas agentas“), AMC+

„Secret Headquarters“ („Slaptas štabas“), PARAMOUNT+

„Children of the Underground“ („Paslapties vaikai“), FX

„Tales of the Walking Dead“ („Gyvų numirėlių pasakos“), AMC+

„The Undeclared War“ („Neskelbtas karas“), STAN

„Bad Sisters“ („Blogos sesės“), APPLE TV+

„Welcome to Wrexham“ („Sveiki atvykę į Vrekshamą“), FX

„Everything I Know About Love“ („Viskas, ką aš žinau apie meilę“), BBC

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)