Vaizdai saugomi autorių teisių

Beveik kiekvienas vaizdas, sukurtas per pastaruosius 30 metų, vis dar yra saugomas autorių teisių – tokia apsauga suteikia praktiškai kiekvienam autoriui išimtinę teisę naudoti ar atkurti savo kūrinį. Bet jūs galite rasti viešojo domeno nuotrauką, naudoti „Creative Commons“ vaizdą.

Naudoti nuotraukas nepažeidžiant autoriaus teisių

Daugelyje šių nuotraukų nėra autorių teisių apribojimų ar jos yra licencijuotos pagal „public common“ leidimą. Tai reiškia, kad jūs galite kopijuoti, modifikuoti, platinti ir naudoti kūrinį net komerciniais tikslais. Tačiau, kai kurias nuotraukas naudojant gali būti kad reikės nurodyti šaltinį ir autorystę.

Creative Commons licencija, reikalaujanti nurodyti autorystę („priskirti“ kūrinį, nurodant jo autorių/-ius ar atlikėją/-us).

Kas yra CC0? Iš ženklinimo simbolio turėtume nuspėti, kad tai Creative Commons sukurtas ženklinimo būdas, kuriuo ženklintojas pareiškia, kad galioja „nulis“ teisių į jo internete paskelbtą objektą – autorius paskelbia atsisakąs visų ir bet kokių teisių ir objektą savo pasirinkimu „atiduodantis viešajai sričiai“. „Creative Commons Zero“ (CC0) licenciją, tai reiškia, kad galite naudoti šiuos vaizdus komerciniais tikslais.

Nemokamų vaizdų svetainės

„StockSnap.io“ siūlo didelį nuostabių nuotraukų pasirinkimą. Svetainėje taip pat yra labai patogi paieškos funkcija, leidžianti lengvai naršyti po tūkstančius galimų vaizdų.

„StockSnap“ kasdien prideda šimtus vaizdų ir beveik visos nuotraukos gali būti naudojamos – nereikia autorystės priskyrimo.

„Pexels“ teikia aukštos kokybės ir visiškai nemokamas nuotraukas, licencijuotas pagal „Creative Commons Zero“ (CC0) licenciją.

„Unsplash“ siūlo didelę nemokamų aukštos raiškos nuotraukų kolekciją, pagrindiniame puslapyje pateikia geriausias nuotraukas. Visos nuotraukos nemokamai išleidžiamos pagal „Unsplash“ licenciją.

„Burst“ yra „Shopify“ šaltinis, kuriame pateikiamos nemokamos nuotraukos verslininkams. Kai kurioms nuotraukoms suteikiama licencija pagal „Creative Commons CC0“, o kitoms taikoma „Shopify“ pačių nuotraukų licencija.

„Burst“ buvo pradėtas tam, kad padėti verslininkams kurti geresnius produktus, svetaines ir rinkodaros kampanijas. Daugelis nuotraukų yra originalios nuotraukos, padarytos įmonėje ir skirtos populiarioms verslo nišoms, pradedant „pasidaryk pats“ barzdos aliejumi ir baigiant „Aliexpress“ LED sportbačiais. Taip pat galite rasti bendro pobūdžio nuotraukų.

„Reshot“ yra didžiulė pasirinktų nemokamų nuotraukų, kurių nerasite kitur, biblioteka. Sukurtas pradedantiesiems, laisvai samdomiems darbuotojams ir nuomonės formuotojams. Nemokamai galima naudoti komerciniais ir redakciniais tikslais – nereikia priskyrimo.

„Pixabay“ siūlo didelę nemokamų nuotraukų, vektorių ir iliustracijų pasiūlą. Visos nuotraukos yra išleistos naudojant „Creative Commons CC0“.

„FoodiesFeed“ siūlo tūkstančius gražių realistiškų nemokamų vaizdų. Tai puiki nuotraukų svetainė maisto tinklaraštininkams.

„Gratisography“ yra nemokamų aukštos raiškos nuotraukų, kurias galite naudoti savo asmeniniuose ir komerciniuose projektuose. Naujų nuotraukų pridedama kas savaitę ir jose nėra jokių autorių teisių apribojimų. Visas nuotraukas užfiksavo Ryanas McGuire'as iš „Bells Design“.

„Freestock“ siūlo platų aukštos kokybės nuotraukų asortimentą, visas galima publikuoti naudojant „Creative Commons CC0“.

Gražios nemokamos nuotraukų nuotraukos, kurias pateikė Dave Meieris ir įvairūs kiti fotografai. Visos nuotraukos publikuojamos naudojant „Creative Commons CC0“.

„Foca“ yra didelės skiriamosios gebos nuotraukų kolekcija, kurią pateikė Jeffrey Betts. Jeffrey, kuris specializuojasi darbo vietų ir gamtos nuotraukose. Visos nuotraukos galimos publikuoti naudojant „Creative Commons CC0“.

„Picjumbo“ yra visiškai nemokamų nuotraukų rinkinys jūsų komerciniams ir asmeniniams darbams. Kasdien pridedama naujų nuotraukų iš įvairių kategorijų, įskaitant abstrakčius, mados, gamtos, technologijos stilius.

„Kaboom Pics“ siūlo platų aukštos kokybės nemokamų nuotraukų asortimentą, įskaitant abstraktybes, miesto/architektūros, mados, maisto, kraštovaizdžio ir dar daugiau. Nuotraukos gali būti naudojamos komerciniais tikslais, tačiau negali būti parduotos, ar modifikuojamos.

„SkitterPhoto“ siūlo platų nemokamų nuotraukų pasirinkimą ir yra išleidžiamos naudojant „Creative Commons CC0“. Visos nuotraukos yra autentiškos ir sukurtos „Skitterphoto“ savininkų.

„Life of Pix“ yra šaltinis, kurį sukūrė kūrybinė agentūra LEEROY ir kuriame pateikiamos nemokamos aukštos raiškos nuotraukos be jokių autorių teisių apribojimų.

Svetainės savininkas Nic mirė, bet jo nuotraukos liko jo atmintyje. Visos paskelbtos nuotraukos buvo išleistos pagal viešojo domeno „Creative Commons“ licenciją.

Senos nuotraukos iš viešųjų archyvų be žinomų autorių teisių apribojimų.

Kiekvieną ketvirtadienį pagal „Creative Commons CC0“ licenciją išleidžiamos 7 naujos nuotraukos. Jay Mantri paskelbia tikrai gražių nuotraukų įvairiomis temomis.

Remiant „Getty Images“, „Picspree“ siūlo didelį aukštos kokybės nuotraukų pasirinkimą be mokesčio. Paprasta paieška ir atsisiuntimas, „Picspree“ yra puikus šaltinis mažoms įmonėms ir interneto specialistams, ieškantiems aukštos kokybės nuotraukų be rūpesčių dėl licencijavimo.

„ISO Republic“ siūlo platų nuotraukų asortimentą; kiekvieną dieną nemokamai prideda naujų vaizdų pagal CCO licenciją.

„StyleStock“ siūlo nemokamas moteriškas fotografijas kiekvienai verslininkei. Kolekcija yra visiškai nemokama jūsų komerciniams ir asmeniniams darbams.

Siūlo tūkstančius aukštos kokybės nuotraukų, suskirstytų į kolekcijas. Galite naudoti paieškos langelį, surasti ieškomų nuotraukų arba kolekcijų. Nuotraukos yra laisvai prieinamos, jeigu pateikiate atitinkamą kreditą: kūrėjo vardą, autorinių teisių ženklą, nuorodą į autoriaus kūrybinę nuosavybę.

„Flickr.com“ pradėjo veikti kaip skaitmeninis nuotraukų saugojimo šaltinis, tačiau daugelis fotografų savo nuotraukas pateikė nemokamai pagal „Creative Commons“ licenciją. Turite perskaityti kiekvienos nuotraukos naudojimo sąlygas, nes savininkams gali būti taikomi skirtingi reikalavimai ar apribojimai. Pavyzdžiui, kai kurie jų negali būti naudojami komerciniais tikslais. Daugeliui nuotraukų reikės priskirti, kur pateiksite informaciją apie nuotraukos savininką. Retkarčiais savininkas taip pat prašo leisti jam pranešti, kur panaudojote nuotrauką. Norėdami gauti išsamios informacijos ir nuotraukų, galite apsilankyti „Flickr“ bendrosios kūrybinės informacijos puslapyje.

Nuotraukų ir vaizdų keitimas arba redagavimas

Prieš parsiųsdami, modifikuodami ar redaguodami nuotrauką, perskaitykite kiekvieno atvaizdo, kurį gaunate per šias svetaines, naudojimo sąlygas. Kai kuriems gali būti taikomi apribojimai naudojimui arba grafikos keitimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją