Taip jau yra, kad moterims intymių santykių tema yra visuomet asmeniška ir gana dažnai jautri. Mano atsakymu žmona liko nepatenkinta ir visą likusią dienos dalį jos nuotaika buvo surūgusi. Bet sugrįžkime prie mano abstrakčių minčių apie seksą, kad galėčiau nusimesti taip lengvabūdiškai man primestą kaltės šešėlį.

Nors Ohajo universiteto padalinio Mansfilde psichologijos profesorius Terri D. Fisher su savo studentų pagalba išsiaiškino, kad statistinis vyras apie seksą pagalvoja apytikriai 1–2 kartus į valandą, aš tai darau gal tris ar penkis kartus rečiau. Tai pirma. Antra, šiame tyrime buvo nustatyta, jog vyrų galvose mintys apie seksą savo dažnumu visai nelenkia net tokių žemiškų minčių kaip mintys apie miegą ar maistą ir šiuo atveju taip pat nesijaučiu statistiniu nuokrypiu. Trečia, gaila, kad niekas nesuorganizavo tyrimo, kuriame būtų nustatyta kaip dažnai moterys galvoja, kad vyrai galvoja apie seksą. Tikriausiai surinktų duomenų mastas netilptų jokiame superkompiuteryje. Galiausiai, ketvirta, mano gyvenimo džiaugsmas moters pavidale mano platų minčių mastą klaidingai suprato kaip „su visomis iš eilės ir visaip iš eilės“. Gink dieve, nesu tiek morališkai sugedęs. Viskas buvo visai kitaip.

Paprasčiausiai tądien prisiskaičiau mokslinių intymių santykių psichologijos naujienų ir kaitrios saulės akivaizdoje gvildenau tokius abstrakčius klausimus: „Kas yra pirmasis geismo išjudintojas?“, „Ar aukščiausio palaimos taško metu transcenduojame protu, ar siela?“ „Ar hedonistai ir utilitaristai gali patirti orgazmą tą pačią sekundę?“ ir t. t. ir pan. Ironiškiausia tai, jog straipsnius skaičiau ir į apmąstymus grimzdau vien dėl to, jog prieš keletą dienų mano vištelė prie šono leptelėjo, jog mažai kalbame apie intymius santykius. Bet paaiškinsi tu joms, toms keistoms būtybėms, kurios pačios net apie gerą seksą ne kalba, o priešingai – nutyli.1

Na, o mes esame vyrai, todėl tylėti negalime. Pavyzdžiui, psichologas Gad Saad pastebi, kad labai ilgą laiką tylėta apie vibratorius.2 Todėl netylėkime. Antai, ar kada susimąstėte, kodėl vibratoriai dažniausiai yra rožinės spalvos? Dar 2007-ais metais Niukaslo universiteto tyrėjų komanda išaiškino, kad moterys mieliau renkasi rožinę spalvą nei, tarkime, mėlyną.3 Ar bent jau renkasi mėlyną, kuri yra kuo arčiau violetinių, raudonų atspalvių. Nors tai tik hipotezė, tačiau galėtų būti taip, jog šis moterų polinkis į rožinę spalvą siekia dar rinkėjų-medžiotojų gadynę. Neva moteris įprato ją supančioje aplinkoje lengvai ir greitai identifikuoti raudonus prinokusius vaisius. Žinoma, viskas galėtų būti kiek paprasčiau. Kai žmogus žiūri į rožinę spalvą, jo širdies ritmas ir kvėpavimas sulėtėja8 ir tai yra ženklas, kad organizmas atsipalaiduoja. Vibratorių gamintojams šis faktas tiesiog pasirodė palankus. Kaip ten bebūtų, jei tik kada sugalvosiu žmonai nupirkti vibratorių, būtinai pirksiu rožinį. Manau, kad jai bus lengviau jį surasti chaotiškame kambario daiktų pasaulyje.

Seksas yra viena iš devynių reinkarnacijos priežasčių. O kitos aštuonios yra nesvarbios. Bent taip sako rašytojas Henris Mileris. Tačiau, kad reinkarnuotis būtų išties verta, reikia bent viename iš gyvenimų neprarasti intymių santykių kokybės. O kad jos neprarastume, reikia ne tik kalbėti apie seksą, bet kalbėti ir jo metu. Tokiems pokalbiams gali užtekti vos vieno ar trijų žodžių, čia jau gerokai svarbiau taiklumas. Santykių konsultantas Bryan Reeves mano, jog auksinė verbalinė trejybė, kuri turėtų būti moterų skiriama vyrams, yra „Aš tavimi pasitikiu“.4 Tai atpalaiduoja, užveda, įkvepia vyrams pasitikėjimo savimi. O ką nori girdėti mūsų čiulbuonėlės? Pasirodo, jog joms patinka tokios vyrų sakomos frazės kaip „Vadink mane tėveliu“, „Kaip gera“, „Kaip tampru“.5 Noriu atkreipti dėmesį, jog šios frazės, kiek suprantu, surinktos tiriant amerikiečius, todėl skirtingose kultūrose duomenys galėtų skirtis. Ir tai natūralu. O ką jau kalbėti apie tai, kad bet kokios kalbos intymių santykių metu yra be galo individualios ir tokios turėtų būti. Kas vienam įjungia žalią šviesą, kitam gali sukelti pasišlykštėjimą ir t. t. Todėl jei kalba kaip komunikacijos įrankiu nepasitikite apskritai, prisiminkite lytėjimą.

Net nereikšmingas padavėjos prisilietimas prie kliento restorane garantuoja geresnius arbatpinigius, žmonės perka daugiau, jei įėjus į parduotuvę juos pasitinka pardavėjo prisilietimas, nepažįstamieji labiau linkę suteikti pagalbą, jei prašymą lydi tas pats auksinis prisilietimas.6 Jei fizinis kontaktas turi tokį magišką užtaisą, įsivaizduokite kaip kibirkščiuoja jūsų pirštų galiukai lovoje. Įsivaizduokite ir pasinaudokite tuo.

Kiek kartų bandžiau su vyriškąja gimine kalbėtis apie intymių santykių problemas, visi jų skundai paprastai baigdavosi viena išvada: sekso yra per mažai. „Naudokite daugiau emociukų“, – kartą prie alaus bokalo patariau savo likimo broliams. Tačiau jie tik pagūžčiojo pečiais ir pakeitė temą. O be reikalo. Žmonės, kurie prie pliko teksto prideda emociukų, dažniau vaikšto į pasimatymus ir gyvena aktyvesnį seksualinį gyvenimą.7 Kai žmonių bendravimas didele dalimi perėjo į virtualybę, praradome emocinį komunikacijos atspalvį. Emociukai grąžina flirtui prieskonius. Net jei ir ne pačius subtiliausius. Todėl nebereikėtų smerkti tų išties stebėtinai keistų žmonių, kurie tekstines žinutes apkrauna dešimtimis įvairių emociukų. Tai tiesiog be galo subtilūs libido proveržiai. Ir dar, nuo šiol šį faktą žinodami emociukus naudokite atsakingai. Kaip kad moterys atsakingai dėvi trumpus sijonus. Ir atsakingai pateikinėja savo vyrams kaltinimus dėl nepadorių minčių.

Opozitas Ironijus

Šaltiniai:

[1] https://www.menshealth.com/sex-women/a19533519/women-talk-sex/
[2] https://www.psychologytoday.com/us/blog/homo-consumericus/201201/use-vibrators-among-american-women
[3] https://www.psyarticles.com/intellect/pink.htm
[4] https://goodmenproject.com/featured-content/bnr-the-sexiest-3-words-a-woman-can-say-to-a-man/
[5] https://www.thesun.co.uk/fabulous/4761660/the-words-women-want-to-hear-from-men-during-sex-will-shock-you/
[6] https://www.psychologytoday.com/us/articles/201303/the-power-touch
[7] https://www.apa.org/monitor/2015/10/research-kinsey
[8] https://www.psychologies.co.uk/psychology-colour-pink

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)