Nuo 7 ryto iki vakaro

Pirmaisiais metais, kai dar tik formavosi Valstybės atkūrimo šventės tradicijos, Seimas šios dienos metu skirdavo laiko posėdžiams. 1921 m. vasario 16-osios aprašyme „Lietuvos ūkininke“ randame iškilmingo Seimo posėdžio paminėjimą. Jame Seimo nariai palydi ovacijomis sveikinimus iš Latvijos ir Estijos, o „ypač triukšminga ovacija“ skiriama Latvijai, kuri pripažįsta Lietuvos valstybę de jure.

Jau vėlesniuose straipsniuose, pavyzdžiui, 1932 m., Vasario 16-osios programoje nurodoma, kad Valstybės atkūrimo diena prasideda 7 val. ryto, kuomet visi Kauno namai jau turi būti pasipuošę valstybinėmis vėliavomis. Gyventojai yra raginami kabinti ne tik vėliavas, bet ir, naudodamiesi kitais valstybingumo simboliais, puošti namus vainikais, švęsti nepriklausomybę, valstybę ir kitus įkvėpti.

Turbūt įdomiausias papuošimo būdas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją