Problemos dėl autorių teisių vėl visu aštrumu iškilo šiemet, kai Vilniaus Vingio parke surengtame Didžiajame šeimos gynimo marše buvo parodyta žinomo menininko Dainiaus Liškevičiaus videoperformanso „Kliaksas / Restartas“ ištrauka – joje autorius šokoladu išteptą veidą nusivalo Lietuvos vėliava.

Liškevičius sakė pasijutęs labai nesmagiai, net nesaugiai, kai jo kūrinys buvo pavogtas iš MO muziejaus interneto svetainės ir panaudotas tautos kiršinimui, neapykantos kurstymui. Bet maršo organizatoriai ne tik nepripažįsta pažeidę autorių teises, jie atvirai pasipiktino, sužinoję, kad autorių teisių asociacijai LATGA turės sumokėti už šio kūrinio kupiūravimą ir naudojimą, už renginyje skambėjusias dainas, eilėraščius. Jų manymu, jei renginys nekomercinis, kūrinių, kurie ten skamba ar yra rodomi, negalima apmokestinti.

Kol vieni piktinosi pareikštomis pretenzijomis, kiti, tarp jų ir meno kūrėjai, nustebo, kad net tokiai solidžiai organizacijai kaip LATGA nelengva apginti akivaizdžiai pažeistas autorių teises.