Skaitydama pranešimą „Svarbiausi įgūdžiai, kurie leis rasti darbą bet kada“, darbo rinkos ekspertė pabrėžė, kad įmonės konkuruoja dėl labai panašių žmonių – sudarant bendrą portretą, tai būtų 30–40 metų vyrai ir moterys.

„Gerai, kad bent jau dėl vyrų ir moterų – anksčiau konkuruodavo tik dėl vyrų. Moterys darbo rinkoje visada būdavo blogai. Jei netekėjusi – tuoj ištekės, jei ištekėjusi – tuoj turės vaikų. Jei turi vaikų, vadinasi, jos vaikai maži, jie sirgs ir moteris negalės dirbti“, – pasakoja L. Duksaitė-Iškauskienė.

Taip pat yra ir keletas profesijų, dėl kurių darbdaviai ypatingai konkuruoja. Visų pirma – programuotojai. Tai yra globali konkurencija, tačiau tai jau nieko naujo. Bet yra ir kita profesija, kuri kai kuriems gali pasirodyti netikėta.

„Kita konkurencija, kas iš tiesų yra labai netikėta, yar susijusi su pinigų plovimo prevencijos ekspertais ir specialistais, taip pat atitikties specialistais. Dėl jų šiuo metu „Fintech“ sektorius tiesiog plėšosi. O tapti pinigų plovimo prevencijos ekspertu galima per 3–4 mėnesius“, – karjeros keitimo galimybes įvardija darbo rinkos ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją