R. Lukaitytė-Vnarauskaitė sako, kad būdama vadovė daugiau nei 80 žmonių kolektyvui, ji kone kasdien susiduria su krizėmis. Visgi prasidėjus COVID-19 pandemijai ir įvykiams nuo vasario 24 d. – dabartinės krizės atrodo visai kitaip. Tad kaip atrodė redakcijos darbas, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą?

„24 d. vasario paryčiai. Mes visi žinome, kas atsitiko, turbūt kiekvienas iš jūsų atsibudę atsivertėte arba įsijungėte savo mėgstamą naujienų kanalą ir pamatėte, kad Rusijos kariuomenė įžengė į Ukrainos teritoriją. Ką tai reiškia redakcijai? Tai reiškia, kad mano kolega, kuris atsibudo naktį, tiesą sakant, taip pakankamai dažnai atsitinka, pamatė Vakarų žiniasklaidos pranešimus, atsisėdo, atsivertė savo kompiuterį ir išleido šią naujieną. Tai buvo apie 5 ryto, jei teisingai atsimenu.
Kiek procentų jūsų organizacijos žmonių, išgirdę kažką tokio svarbaus jūsų organizacijai, pradėtų dirbti čia ir dabar nieko nelaukę? Manau, kad tai daug pasako apie žmonių motyvaciją ir savo darbo supratimą“, – pasakoja pranešėja.