Namuose kaupiamiems laidams, kabeliams, adapteriams galima pritaikyti ir drabužiams taikomą taisyklę – jei tokio nenaudojote pastaruosius kelis metus, ko gero jau ir nebepanaudosite. Apžvelkime, kas galėtų praversti, o kas jau gali keliauti į istorijos šiukšlyną.

„Mini-USB“: retai kam gali prireikti

Telefonai po 2000-ųjų, taip pat įvairūs kiti prietaisai, pvz., muzikos grotuvai, vaizdo kameros, naudojo tokias „Mini-USB“ jungtis. Šiuo metu nedaug kur tokios jungties beprireikia, kadangi vėliau jas praktiškai išstūmė universalus naujesnis „Micro-USB“ standartas, o ir šį praktiškai baigia išstumti naujausios USB-C jungtys.

Nepaisant to, kai kurie įrenginiai „Mini-USB“ jungtis tebenaudoja. Šia jungtimi kraunamos senesnės ausinės, kameros, mikrofonai ir kiti prietaisai. Žinoma, kad namuose nereikia pundo tokią jungtį turinčių laidų – pasilikite vieną kitą, jei kada atrastumėte seną kamerą ar muzikos grotuvą, o kitus galima traukti iš stalčiaus.

„Micro-USB“: dar verta laikyti

Dauguma telefonų, pagamintų prieš penkmetį ir seniau, naudojo „Micro-USB“ jungtis krovimui ar duomenų perkėlimui. Ši jungtis dar gali pasitarnauti norint „užkurti“ ne tik senesnį planšetinį kompiuterį, mobilųjį telefoną, bet ir įvairius kitus išmaniuosius prietaisus. 

Bet jau artimiausius kelerius metus šiuos laidus tebeverta kaupti, kadangi daug įrenginių su šia jungtimi tebenaudojami.

USB 3 Micro-B: jei nenaudojate, greičiausiai nebeprireiks