Vaikui prastai sekasi mokykloje, motina nuolat priekaištauja, kad per retai aplankote, vyras nepasitaręs nusprendė mesti darbą ir jau mėnesį tiesiog guli ant sofos įbedęs buką žvilgsnį į televizoriaus ekraną, o darbe – netikėtas auditas. Argi ne pagrindas skųstis ir depresuoti?

Jeigu esate psichiškai stiprus žmogus, greičiausiai šiuos sunkumus įveiksite. Taip, ši situacija kaip reikiant išsekins, pareikalaus papildomų jėgų, tačiau galiausiai padovanos neįkainojamos patirties ir duos naudos.

„Psichiškai stiprūs ir atsparūs žmonės įveikia visus jiems siunčiamus išbandymus ir išmoksta vertingų pamokų. Tokie žmonės emociškai brandūs, nes puikiai dirba jų adaptaciniai bei apsaugos mechanizmai. Psichologiškai stiprūs žmonės neturi problemų dėl emocinio nebrandumo, kuris neretai byloja apie sudėtingesnes psichikos patologijas, įskaitant ir kai kuriuos asmenybės sutrikimus. O emociškai nebrandūs asmenys labai dažnai viską vertina tik iš savo perspektyvos, mano, kad jų problemos rimtesnės nei kitų, ir dar dėl jų kaltina kitus, nors iš tikrųjų bėdų kilo tik dėl jų pačių kaltės. Maža to, mato iškreiptą realybę, vadovaujasi ne faktais, o tuo, „ką jaučia“, – komentuoja psichologė ir gydytoja Tracey Hutchinson.

Psichologė įvardijo šešias savybes greitai po nesėkmių atsigaunančių žmonių.